Freddie Mercury a Miloš Forman? Další tajemství odhaleno

Freddie Mercury 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. března 2019 15:09 | Aktualizováno: 18. března 2019 15:43

Freddie Mercury se roky po smrti stal středobodem životopisného snímku, během svého života měl sám v oblibě film o jednom populárním muzikantovi. S producentem Reinholdem Mackem se na Amadea, kterého natočil Miloš Forman, dívali hned několikrát.

Hudební producent Reinhold Mack, který s kapelou Queen natáčel několik alb, vzpomíná na seznámení s Mercurym. „Letěl jsem z letiště do studia a říkám vám, že tolik věcí jsem ještě neviděl. Freddie rozrazil dveře a za ním šlo šest, sedm lidí, bodyguardi, ale i kuchař,“ popisuje pro server People.

„Freddie se mě zeptal: ‚Co tady děláte?‛ Odpověděl jsem: ‚Myslel jsem, že s vámi mám pracovat.‛ On vtipně odvětil: ‚Ne tak docela, ale když už jste tady,‛“ líčí Mack bizarní situaci. Pořádně se prý spřátelili až v místní oblíbené pivnici poté, co společně vypili pár piv.

„Freddie byl gentleman, jestli je gay mě nezajímalo, ačkoliv tenkrát nosil baleríny, havajskou košili a kraťásky. Dali jsme si pár piv a všechno bylo v pohodě,“ říká Mack. Přáteli potom zůstali až do konce Freddieho života. „Byl to dobrý přítel. Neměl žádné hvězdné manýry, byl úplně normální,“ hodnotí Mack.

Poté, co Queeni opustili Německo, jezdil Mack pravidelně na návštěvu do Mercuryho rezidence v londýnském Kensingtonu. „Vždycky se ujistil, že když jsem v Londýně, přebývám u něj. K snídani mi vždycky zařídil párečky, smažená vajíčka a toast,“ vzpomíná producent na pravé anglické snídaňové menu.

„Vždycky vypichoval, že je extrémně nudnou osobou. Říkal jsem mu: ‚Víš, opravdu se nemusíš doma věšet za lustr, abys mě pobavil,‛“ uvedl Mack, k němuž byl legendární zpěvák nesmírně štědrý. „Měl obraz od Salvadora Dalího i s podpisem. Řekl jsem: ‚Ten je opravdu pěkný.‛ ‚Opravdu? Tak je tvůj,‛ odvětil.“

„Jako úplně první člověk mi řekl: ‚Víš co? Já jsem bohatý a ty bys měl být taky. Pomůžu ti k tomu,‛“ vzpomíná Mack. S Mercurym měli ještě jednu zajímavou zábavu. „Asi osmkrát jsme spolu viděli Formanova Amadea. Jednou mi na jeho konci řekl: ‚Podívej se, tohle se mi taky stane. Tak dej pak pozor, aby moji muziku nikdo nezku**il.‛“

Témata: Freddie Mercury skupina Queen Miloš Forman