„Snob“ Ed Sheeran v hledáčku sousedů i britských úřadů! Co provedl?

Ed Sheeran 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. března 2019 15:19

Možná v rámci příprav na chystanou svatební oslavu si nechal hudebník Ed Sheeran vybudovat u svého venkovského sídla bazén. Neměl to ale být bazén, nýbrž vodní nádrž pro zvířata, a tak se Sheeran dostal do hledáčku úřadů. Nit na něm nenechávají ani místní, kteří jej označují za snoba.

Populární britský hudebník Ed Sheeran má zaděláno na velký problém. Od úřadů sice dostal povolení k vybudování vodního zdroje na pozemku kolem svého statku ve východoanglickém Suffolku, ale jaksi nesplnil zadání. Místo rybníku, který měl podpořit ochranu místní přírody a poskytnout vodu i útočiště živočichům, postavil luxusní jezírko na koupání.

Úředníci, kteří oblíbenému písničkáři vydali povolení, v žádosti jasně vyjmenovali, že rybník nemá mít žádné jiné využití. Podle deníku The Times jako příklad přímou uvedli rekreační aktivity jako plavání. Jejich výzvu, zdá se, Sheeran nevyslyšel.

Ještě víc však znepokojil hudebníkův postup jeho sousedy, kteří zůstali v šoku poté, co si všimli, že místo vodního zdroje pro zvířata vybudoval bazén ve tvaru ledviny. Vodu v jezírku sice místo chemikálií filtrují rostliny, místní jsou však toho názoru, že namísto zvířat bude patřit lidem.

Úřady už od místních obyvatel obdrželi oficiální stížnost, kde sousedi Sheerana poukazují na fakt, že rybníček pro volně žijící živočichy je spíš jezírkem na koupání. Muzikant si na něm dokonce nechal zřídit molo, schůdky se zábradlím a dřevěnou budku, jejíž přesné využití není známo. Spekuluje se však, že jde o saunu.

Deník Daily Mail dokonce místní obyvatele kontaktoval, ti označili jezírko za „snobský bazén“. Samotný Sheeran k celé věci nepodal žádné vysvětlení. Britský hudebník se nedávno oženil a v létě chce na svém statku uspořádat svatební party pro širší okruh přátel. Samotný obřad se totiž konal pouze v kruhu rodinném.

Ed Sheeran je jednou z nejvýraznějších osobností dnešní hudební scény. Za svou hudbu získal několik cen Grammy a Brit Awards, na konci předminulého roku obdržel dokonce Řád britského impéria za aktivity v oblasti hudby a charity. Letos opět zavítá i do České republiky, v Praze vystoupí v rámci turné Divide 2019.

Témata: Ed Sheeran