Další nezvratný důkaz? Na hotelu v Londýně přistihli Michaela Jacksona s dítětem na pokoji!

Michael Jackson (foto: Casta03)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. března 2019 10:34 | Aktualizováno: 12. března 2019 12:46

Turbulentním vývojem prochází v posledních dnech a týdnech odkaz zpěváka Michaela Jacksona. Deset let po jeho smrti přibývá důkazů o tom, že opravdu sexuálně obtěžoval děti. Přispět k tomu chce i zaměstnanec londýnského hotelu, který viděl, jak Jackson přijímá na pokoji dětskou návštěvu.

Dnes devětapadesátiletý Skot Marcus Piacentini zavzpomínal pro Sunday Mail na setkání s „králem popu“ Michaelem Jacksonem. Došlo k němu během londýnské zastávky turné k albu Bad v létě 1988 v hotelu Mayfair. Součástí Jacksonovy družiny byl i James Safechuck a jeho rodiče, celkově si zpěvák zamluvil více než 20 pokojů.

„Viděl jsem chlapce v kostýmu za Plecháče z Čaroděje ze země Oz, jak vchází do Jacksonova pokoje brzy večer,“ vzpomíná Piacentini. „Teď jsem si jistý, že to byl Jimmy Safechuck,“ tvrdí Skot, který tehdy v hotelu pracoval. Safechuck je jednou z dvou Jacksonových obětí, které o obtěžování ze strany zpěváka promluvily v dokumentu HBO Leaving Neverland.

„Byla tehdy jiná doba, ale pořád si vzpomínám, že mi to připadalo zvláštní a strašidelné – malý kluk jde sám do pokoje dospělého muže,“ popisuje Piacentini. „Za pár dní vyšlo najevo, že Jackson koupil Jamesovu otci Rolls Royce. To bylo ještě podivnější. Nutí vás to zamyslet se, k čemu to auto bylo, obzvlášť po zhlédnutí toho dokumentu,“ dodává.

„Jackson měl pro sebe celé sedmé patro včetně vlastního obřího apartmá, které pokryl tanečním parketem. Safechuckovi byli ve třetím patře, otce jsem v tom dokumentu poznal. Bylo to divné, že jsou tak daleko od zbytku skupiny,“ konstatuje Piacentini.

Legendární zpěvák byl prý k personálu velmi štědrý, zaměstnancům rozdával volné lístky na koncerty. „Ten dokument mě donutil k zamyšlení, jestli nebyl tak štědrý, aby umlčel lidi,“ dodal na závěr devětapadesátiletý Skot, který se nakonec stal hotelovým manažerem.

V reakci na dokument Leaving Neverland, v němž Safechuck a Wade Robson popisují sexuální obtěžování ze strany Michaela Jacksona, už stahují některá rádia Jacksonovy písně z éteru. Tým za animovaným seriálem Simpsonovi zase vyřadil úvodní díl třetí řady.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland