Tajemství Freddieho Mercuryho? Nikdy neměl být zpěvák!

Freddie Mercury, dětství 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. března 2019 20:02 | Aktualizováno: 11. března 2019 17:32

Frontman skupiny Queen Freddie Mercury nikdy neměl být zpěvákem. Jeho matka si to nepřála a chtěla, aby šel studovat. Málem mu také veškerou jeho tvorbu vyhodila.

Mercury sice vyrůstal na Zanzibaru a v Indii, chtěl ale žít jako teenageři v západních zemích. Věnoval se módě a fascinovala ho hudba.

Už od mládí chodil hrát do hotelů, kde připravoval hudební program turistům výměnou za večeři. To se ale jeho matce nelíbilo.

Televizi BBC se svěřila, že z něj chtěla mít právníka nebo ekonoma. "Většina jeho bratranců jimi byla," uvedla s tím, že Freddie se vzpouzel.

Tvrdil o sobě, že není tak chytrý, aby vystudoval, a svůj volný čas trávil skládáním písní, které si schovával pod polštář. Tam je ostatně našla jeho matka a chtěla mu je vyhodit!

Mercury ale bránil své písně zuby nehty a matce říkal, že jsou pro něj důležité. Tehdy ale nikdo nevěděl, jak moc.

Hudba ale nelezla na nervy jen jeho rodině. Množily se i stížnosti od sousedů, a proto se Mercury rozhodl odejít z domu a přestěhovat se do Londýna.

Tam započal svou slavnou pěveckou kariéru, na svou rodinu ale nezapomněl. Jezdil ji navštěvovat a sousedé najednou obrátili a měli pro jeho hudbu pochopení.

Témata: Freddie Mercury