Rami Malek není Freddie Mercury! Diváci se bouří proti oscarové hvězdě!

film Bohemian Rhapsody vs. Freddie Mercury

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. března 2019 10:32 | Aktualizováno: 9. března 2019 2:11

Pro tisíce Čechů byl film Bohemian Rhapsody splněným snem, viděli totiž Freddieho Mercuryho „naživo“, Američané ale tuhle představu nesdílí. Nedávná anketa totiž ukázala, že herce Ramiho Maleka si spojují s někým docela jiným.

V Česku by vzhledem k enormnímu úspěchu filmu Bohemian Rhapsody ve zdejších kinech na podobnou polemiku asi nedošlo, americký server Gold Derby, který se věnuje předpovědím Oscarů, Zlatých glóbů nebo Grammy, se ale svých čtenářů zeptal, s čím si nejčastěji spojují herce Ramiho Maleka. Výsledek je překvapující!

Celých 60 % respondentů jejich ankety totiž nadále označuje za Malekovu významnější roli postavu duševně nevyrovnaného hackera Elliota Andersona v seriálu Mr. Robot. Právě fanoušky tohoto psychologického dramatu tak možná vyděsila zpráva, že by se Malek mohl objevit v nové bondovce, čímž by však ohrozil natáčení čtvrté a finálové řady Robota.

Zbylých 40 % respondentů označuje za Malekův životní výkon roli legendárního zpěváka britské kapely Queen Freddieho Mercuryho. Herec si za ní ostatně vysloužil i uznání akademiků, kteří ho ocenili Oscarem za nejlepší mužský výkon v hlavní roli. Konkurenci měl přitom hvězdnou, mezi nominovanými byli Christian Bale nebo Bradley Cooper.

Kromě oscarového úspěchu v podobě čtyř sošek má životopisný snímek Bohemian Rhapsody i rekordní tržby. V Americe už vydělal 214 milionů dolarů, po celém světě dokonce téměř 870 milionů. To z něj činí nejúspěšnější hudební životopisný film v historii světové kinematografie.

Film slaví úspěchy navzdory názorům některých kritiků, k těm se nedávno vyjádřil kytarista Queen Brian May. „Když se podíváte na to, co psal tisk během posledních měsíců, uvidíte, že 90 % textů je namířeno na diskreditaci jednoho nebo všech nominovaných filmů, místo aby se mluvilo o jejich přednostech a hodnotách,“ nechal se slyšet.

„Vitriol a nečestnost, dotěrné pokusy hanět a ovlivnit členy akademie, aby volili tak, jak jim tihle lidé nakážou. Není to chyba poroty cen – ta odolala. Přijde mi, že touha po pomstě ovládla veřejný život. Celou dobu jsem držel jazyk za zuby a doufal, že k žádnému ovlivnění, byť jen o vlásek, nedojde. Když padla opona, odcházel jsem se smíšenými pocity,“ dodal May k letošním Oscarům.

Témata: Rami Malek Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody