Dylan umřel, kde byl Brandon? Teď konečně kolega z 90210 promluvil

Jason Priestley

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. března 2019 9:37 | Aktualizováno: 9. března 2019 2:11

Nerozlučné přátele Jasona Priestleyho a Lukea Perryho (†52) rozdělila nečekaná smrt druhého jmenovaného. Prvního pak zasáhla natolik, že několik dní marně hledal slova, kterými by uctil památku seriálového kolegy. Nakonec je ale našel.

Zatímco někteří Perryho kolegové z populárního devadesátkového seriálu Beverly Hills 90210 kondolovali jeho rodině prakticky ihned, namátkou třeba Shannen Doherty nebo Ian Ziering, jednomu z nich to trvalo pěkně dlouho. Měl snad Jason Priestley oprávněný důvod mlčet?

Představitel Brandona Walshe teď na sociální síti přiznal, že mu dělalo problém zpracovat zprávu o kamarádově smrti. „Trvalo mi několik dní, abych přišel na to, jak tohle napsat...“ uvedl svůj vzkaz. „Můj drahý přítel, s nímž jsem strávil 29 let, Luke Perry, byl jedním z těch opravdu speciálních lidí, kteří se skutečně starali,“ pokračoval Priestley.

Vzápětí vysvětlil, že když padne Perryho jméno, nevidí v první řadě herce. „Luke nebyl jenom hvězda, byl neskutečně jasné světlo, které zhaslo příliš brzy,“ napsal. „Proto já a mnoho dalších dnes trpíme tak hroznou bolestí. Pokud jste měli to štěstí poznat Lukea nebo jste se s ním někdy alespoň potkali, vím, že jste dnes smutní,“ rozepsal se.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený jason_priestley (@jason_priestley), Bře 7, 2019 v 12:12 PST

Priestley doplnil dojemná slova dvěma snímky, na nichž ho Luke Perry objímá kolem krku. Zatímco jedna pocházela očividně z dob natáčení Beverly Hills 90210, druhá působila dojmem, že vznikla teprve nedávno. Oba snímky každopádně dokazují, že šlo o nerozlučné přátele.

Svůj vzkaz pak Priestley zakončil opravdu poeticky. „Svíčka, která hoří dvakrát tak jasně, hoří dvakrát tak kratší dobu… A ty jsi hořel tak jasně, Lukeu,“ napsal jeho seriálový parťák. „Dobrou noc, sladký princi,“ uzavřel vše citací ze Shakespearova Hamleta.

Dvaapadesátiletý Perry v pondělí podlehl následkům rozsáhlé mrtvice, kterou prodělal o týden dříve. Hvězda devadesátkového seriálu Beverly Hills 90210, který úspěšně běžel i na tuzemských televizních obrazovkách, se má posmrtně objevit v nové „tarantinovce Once Upon a Time in Hollywood s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Témata: Jason Priestley Luke Perry