Drsná slova matky: Vědět, že Jackson sahal na syna, nezastavila bych se, dokud by neseděl!

Michael Jackson (foto: Casta03)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. března 2019 12:24

James Safechuck a Wade Robson. Dva dospělí muži, kteří mění pohled na „krále popu“ Michaela Jacksona. V druhém díle spektakulárního dokumentu HBO vystoupila i Robsonova matka, která Jacksonovi rozhodně neodpustila. Co mu vzkázala do záhrobí?

Je konec?! Televizní stanice HBO odvysílala druhý a závěrečný díl kontroverzního dokumentu Leaving Neverland, který se zabýval případy sexuálního obtěžování nezletilých dětí ze strany legendárního zpěváka Michaela Jacksona. Deset let po jeho smrti vyplouvají na povrch nové informace díky dvěma obětem, které se rozhodly před kamerou promluvit.

Dokument se věnuje i reakcím rodičů obou obětí. Pokud jsou tedy naživu, protože otec Wadea Robsona začal trpět psychickými problémy a nakonec spáchal sebevraždu. Matky obou chlapců ale projevily ochotu odpovídat na nepříjemné otázky filmařů. Vracely se například k případu, kdy byl Jackson obviněn z obtěžování jiného třináctiletého kluka.

„Zeptala jsem se ho, jestli je na toho chlapce naštvaný, on odvětil, že není. Je to tak dobrý člověk, pomyslela jsem si tehdy,“ vzpomíná Stephanie Safechucková, která věřila Jacksonovi, že je nevinen. Později se však ukázalo, že rodině postiženého chlapce zaplatil 25 milionů dolarů. Joy Robsonovou dokonce o Jacksonově nevině přesvědčoval i syn Wade, a tak mu věřila.

Když se Robsonová dozvěděla o mimosoudním vyrovnání, došlo jí, že Jackson viděl vše jen jako otázku peněz. „Za kolik peněz můžu obtěžovat vaše dítě? Deset milionů? Dvacet? Za žádný balík peněz by to nebylo v pořádku. Kdybych věděla, že sahal na mého syna, nezastavila bych se, dokud by nebyl za mřížemi,“ popisuje matka Wadea Robsona, který byl jednou z obětí „krále popu“.

Robson i Safechuck ale vyjadřovali Jacksonovi během soudních sporů podporu. Druhý jmenovaný popsal, jak jej zpěvákův právní zástupce připravoval na úřední výslech. „Dělali falešný rozhovor a předstírali, že jsou policisté nebo právníci,“ popsal Safechuck. Jeho matka uvedla, že za svědectví v jeho prospěch jim Jackson odpustil půjčku na dům.

James Safechuck promluvil i o Jacksonových vztazích se ženami. „Vzpomínám si, jak mi říkal, že bude mít veřejné vztahy se ženami, aby lidé nepojali žádné podezření,“ svěřil se a dodal: „Navíc říkal, že se jednoho dne bude muset oženit, ale nebude to nic znamenat.“ Jackson si vzal nejprve dceru Elvise Presleyho Lisu Marii, s druhou ženou Debbie Rowe pak měl dvě děti.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland