Co jste nevěděli o The Prodigy: Skupina měla ráda Česko, natočila tu i klip!

Keith Flint

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. března 2019 14:25

Britská skupina The Prodigy přišla o svého zřejmě nejvýraznějšího člena. Zpěvák Keith Flint byl dnes nalezen ve svém domě mrtvý. příčina smrti není známa, jasněji by mělo být po pitvě. Flintův kamarád a kolega ze skupiny Liam Howlett uvedl, že hudebník spáchal sebevraždu. Podívejte se s spolu s námi na některé zajímavosti nejen o Flintovi, ale i o skupině The Prodigy.

Jméno kapely znamená „zázrak“, nebo „zázračné dítě“. The Prodigy spolu s umělci The Chemical Brothers a Fatboy Slim patří k průkopníkům žánru, který se nazývá „big beat“. 

Jméno The Prodigy se na přebalu alba Music for the Jilted Generation a na The Fat of the Land změnilo pouze na Prodigy, aby se na dalším albu objevilo opět celé The Prodigy. Jak Liam Howlett uvedl, jednalo se pouze o změnu loga na přebalech alba, nikoli o změnu názvu kapely.

S Liamem Howlettem, mozkem The Prodigy se Flint poprvé setkal ke konci 80.let v rave klubu The Barn v Braintree. Flint byl v té době známá postavička raveové scény, dealeroval drogy a byl tanečníkem. Naléhal na Howletta, aby hrál své stopy na jevišti a že on s kamarádem Leeroy Thornhillem k tomu budou tančit. Nápad se ujal a v roce 1996 vystoupil i jako zpěvák v hitu Firestarter, kde překvapil a zároveň šokoval svým novým punkovým vzhledem - dvěma punkovými kohouty.

V následujícím megahitu Breathe bylo už jasné, že svým divokým účesem chce Flint pořádně děsit obecenstvo. 

Zpěvák Johnny Rotten ze Sex Pistols Flinta obvinil z imitace jeho zpěvu. Soudní proces nakonec v tichosti vyhrál Rotten, nehledě na fakt, že The Prodigy legendární kapele Sex Pistols vzdali i tak na svých albech nejednou hold.

V osobním životě měl Flint randil s krásnou moderátorkou Gail Porterovou. V té době se jim přezdívalo "Kráska a zvíře" kvůli rozdílům v jejich vzhledu. Pár se rozešel v roce 2000. Pak se Flint zasnoubil a nakonec i oženil s japonskou DJkou Mayumi Kai.

Flint byl v médiích v druhé polovině 90.let známý také pro své piercingy a tetování. Některé jeho tetování navrhl jeho kolega z kapely Liam Howlett. 

V poslední době měl Flint úspěch jako majitel a manažer motocyklových závodních týmů Traction Control. Motorky miloval od dětství a vyhrál dokonce několik prestižních závodů.

Skupina opakovaně vystupovala i v Česku. Tuzemské fanoušky si Prodigy pochvalovali jako jedny z nejlepších. V roce 2002 dokonce v České republice natáčeli videoklip k singlu Baby's Got a Temper. Točilo se v areálu Poldi Kladno a ve videu se objevila třeba legendární Škoda 120. V červenci 2018 vystoupili již podruhé na festivalu Rock for people v Hradci Králové.

Témata: The Prodigy Keith Flint Hudba