Johnny Depp mlátil manželku? Heardové teď vrací úder!

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. března 2019 14:17

Idylické herecké manželství to zrovna nebylo, proto se Johnny Depp a Amber Heardová už před třemi lety rozvedli. Tím ale jejich vzájemný kontakt neskončil, dnes se bývalí manželé potkávají před soudem. Teď to bude z podnětu Deppa, který exmanželce oplatil obvinění z domácího násilí.

K prvnímu obvinění z domácího násilí došlo už v roce 2016, kdy bylo potvrzeno, že se Depp a Heardová rozvádějí. Právníci herce teď jeho exmanželku nařkli z toho, že si vše vymyslela a těmito nesmysly chtěla upoutat pozornost a oživit svou strádající kariéru. Heardová ještě loni v prosinci tvrdila, že jí vyhrožovali smrtí a po manželově obvinění dokonce přišla o práci.

Depp ale dlouhodobě popírá, že by Heardovou kdy napadl, nelíbí se mu ani to, že jej exmanželka označuje za domácího násilníka. Prostřednictvím právníků teď dokonce obrátil takovým způsobem, že za oběť domácího násilí ze strany Heardové označil sám sebe.

„Pan Depp nikdy nezaútočil na paní Heardovou. Obvinění z roku 2016 byla falešná, byla součástí vykonstruovaných nepravd, které jí měly zajistit publicitu a posunout její kariéru,“ cituje magazín The Blast ze soudních dokuemntů.

Aféra Heardové popularitu opravdu přinesla, herečka se stala miláčkem hnutí MeToo nebo první herečkou jmenovanou šampionem lidských práv Úřadu OSN pro lidská práva. Americký svaz občanských svobod z ní zase učinil velvyslankyni pro práva žen a kosmetická značka L´Oreal udělala z Heardové svou světovou tvář.

Žádost o rozvod podala herečka v květnu 2016 po pouhých patnácti měsících manželství, mluvila o slovních i fyzických útocích ze strany Deppa, důkazem měly být oděrky a modřiny na obličeji, které jí měl Depp způsobit tím, že po ní hodil telefon a udeřil ji.

Depp obvinění odmítl a za pravdu mu dalo i policejní vyšetřování. Sám naopak tvrdil, že po něm už měsíc po svatbě hodila lahev vodky a zlomila mu prst. Zranění si vyžádalo operaci. Rozvod, který byl dokončen v lednu 2017, stál Deppa 7 milionů dolarů. Herec teď ale po Heardové žádá hned 50 milionů dolarů za poškozování dobrého jména.

Témata: Johnny Depp Amber Heard