Rozzuřený Jack Nicholson rozmlátil auto před zraky veřejnosti!

Jack Nicholson

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 19:06 | Aktualizováno: 2. března 2019 20:05

Dnes už je filmová kariéra Jacka Nicholsona s velkou pravděpodobností u konce, v dobách jeho největší slávy na sebe ale fenomenální americký herec strhával pozornost i negativním způsobem. Příkladem může být incident, který se odehrál před 25 lety.

Jednaosmdesátiletý Jack Nicholson už se nějaký ten pátek natáčení nevěnuje. Naposledy se americký herec, kterého v Česku proslavila především role v oscarovém snímku Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem, objevil na filmovém plátně před devíti lety. Od té doby si užívá zaslouženého odpočinku.

Nicholsona nikdy nevzrušoval zájem médií, rozhovory poskytoval jen zřídka. Letos v únoru ale uplynulo čtvrtstoletí od chvíle, kdy obzvlášť svým osobním životem plnil stránky amerických bulvárních deníků. Co se tehdy stalo?

Osmého února 1994 totiž šestapadesátiletý Robert Blank podal na Nicholsona žalobu. Tvrdil, že slavný herec přistoupil k jeho Mercedesu, když stál na červenou na křižovatce v severním Hollywoodu. Rozhodně si ale nepřišel s Blankem v klidu popovídat.

Nicholson nejdříve Blanka nařkl, že jej v nechvalně proslulém losangeleském provozu předjel a vybrzdil. Následně vytáhl z tašky golfovou hůl, s níž začal mlátit do střechy a čelního skla Blankova Mercedesu. Bohužel pro herce vše sledoval svědek, který pravdivost celého incidentu potvrdil.

Populární herec tehdy čelil obvinění z přestupku napadení a vandalismu. Aby se vyhnul ostudě, rozhodl se Nicholson Blankovi omluvit. Oba muži se nakonec domluvili na mimosoudním vyrovnání. Nicholsona údajně stálo půl milionu dolarů.

Dnes je Nicholson v hereckém důchodu a chová se už o poznání klidněji. Médiím se snaží nadále vyhýbat, nejčastěji se do jejich hledáčku dostává při jedné příležitosti. Málokdy totiž chybí v první řadě na zápasech slavného basketbalového celku Los Angeles Lakers.

Témata: Jack Nicholson filmy