Michael Jackson mě chtěl znásilnit, zneužíval mě každou noc! Drsné přiznání dětské oběti!

Michael Jackson (foto: Casta03) 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 11:30

I deset let po smrti dostává pečlivě budovaná image krále popu Michaela Jacksona tvrdé rány. Po dokumentu Leaving Neverland promluvily někdejší dětské oběti zpěváka i v britském televizním pořadu. Jacksonově rodině tím opět přidělaly vrásky.

Po letech mlčení se opět mluví o zpěváku Michaelu Jacksonovi v souvislosti se zneužíváním dětí. Po dokumentu Leaving Neverland k tomu přispěl i pořad britské televize BBC, v němž promluvili dvě Jacksonovy oběti, dnes dospělí muži.

„Zneužíval mě pokaždé, když jsem byl s ním, úplně každou noc, kdy jsem s ním byl,“ svěřil se šestatřicetiletý Wade Robson, kterého měl zpěvák zneužívat od sedmi let. Když bylo Robsonovi 14, pokusil se ho Jackson dokonce znásilnit. „Dotýkal se mě všude po těle,“ popisoval.

Legendární „král popu“ mu měl vyhrožovat, že pokud by Robson vše vyzradil, hrozilo by jim vězení. Obdobnou zkušenost má i čtyřicetiletý James Safechuck, který pro BBC řekl, že ho Jackson zneužíval od 10 do 14 let. „Pokaždé, když vás zneužíval, část z vás umřela,“ uvedl.

Safechuck označil Jacksona za zdatného manipulátora. „Vklínil se do vaší rodiny a stal se její součástí. Vybudovat důvěru mu nějakou dobu trvalo, nestalo se to přes noc,“ popisoval a dodal, že jej Jackson izoloval od všech včetně jeho rodičů. „Vrazil klín mezi mě a rodiče,“ přikyvoval Robson.

Odpovědnost nese podle obou mužů i okolí zpěváka, které vše přihlíželo. Rodina ale nařčení odmítá i dnes. Jacksonův synovec Taj v dokumentu Leaving Neverland řekl, že jeho strýc sice mohl působit zvláštně, byl ale velmi nevinný. Zpěvákův bratr Marlon zase tvrdí, že neexistuje žádný relevantní důkaz.

Právě film Leaving Neverland je trnem v oku Jacksonovy rodiny. Správci jeho pozůstalosti kvůli němu žalují HBO, ta přesto zítra odvysílá jeho první díl. Dokument v lednu zaznamenal velký úspěch na věhlasném americkém festivalu Sundance.

Jackson v minulosti čelil žalobám kvůli sexuálnímu zneužívání dětí. Poprvé už v roce 1993, tehdy se podezření neprokázalo, přesto se Jackson dohodl s rodinou chlapce na mimosoudním vyrovnání. O deset let později byl zatčen přímo v Neverlandu, soud ale Jacksona v roce 2005 opět osvobodil. Za další čtyři roky pak nečekaně zemřel.

Témata: Michael Jackson film Michael Jackson: Hledání Neverlandu Ranč Neverland Leaving Neverland