Stejně jako Diana! Meghan Markle riskuje pověst královské rodiny?

Meghan Markle a princ Harry 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. února 2019 15:50

Vévodkyně Meghan „riskuje pověst královské rodiny" a dělá „stejné chyby" jako matka jejího manžela prince Harryho. To alespoň tvrdí bývalý soukromý tajemník princezny Diany!

Bývalý tajemník lady Diany Patrick Jephson po Meghanině cestě do New Yorku poskytl výbušný rozhovor britským médiím. Vévodkyně se za oceánem zúčastnila party, který bývá v zahraničí tradičně organizovaná pro nastávající matku. 

Na akci, které se říká „Baby shower“, se dostavila celá řada známých osobností a přátel vévodkyně ze Sussexu, včetně tenistky Sereny Williamsové, která údajně večírek financovala, či Amal Clooneyové, právničky a manželky herce George Clooneyho.

Návštěva USA nevyšla britské daňové poplatníky ani na penny, protože šlo o soukromou záležitost a Meghan na ni letěla soukromým letadlem. Jenže bývalý Dianin tajemník Patrick Jephson varuje, že nedávná cesta vévodkyně do New Yorku by mohla „otevřít Pandořinu skříňku s nezamýšlenými důsledky".

Jephson, který pro Dianu pracoval osm let, tvrdí, že se „naučil rozpoznat, že linie mezi oficiálním a soukromým cestováním není nikdy jen o penězích“. Jephson proto upozornil, že výlety jako Meghanin pobyt v New Yorku ohrožují „důvěryhodnost a důstojnost" královské rodiny,

Jephson pro Daily Mail řekl: „Letadla bohatých lidí - v tomto případě Gulfstream údajně placený Georgem a Amal Clooneyovými - vždy doprovází nějaký účet. Ale nejde o takový druh, který můžete zaplatit kreditní kartou.“

Jephson poukazuje, že se Meghan chová „nepoučitelně“ a existuje jasný rozpor mezi „cestami na Baby shower v New Yorku" a „střízlivým hlavním proudem" královských povinností, které stojí před vévodou a vévodkyní Sussex před jejich blížící se návštěvou v Maroku.

Někdejší sekretář princezny Diany také varuje, že to vše může vyvolat další napětí mezi Meghan a Harrym na jedné straně a Williamem a Kate na straně druhé. „Myslím, že princ William se hněval kvůli vší té velkolepé extravaganci Meghaniny cesty a kvůli skutečností, že její těhotenská oslava vypadala spíše jako oslava celebrity než člena královské rodiny,“ tvrdí Jephson.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Princ William královská rodina (gbr) Lady Diana