Mezinárodní skandál! Slavný herec má HIV, mohl nakazit Češky! Natáčení v celé Evropě zastaveno!

Nacho Vidal

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2019 20:26 | Aktualizováno: 23. února 2019 21:40

Světem filmů pro dospělé otřásá obrovský skandál. Jeden z nejslavnějších evropských herců nepřístupných, Španěl Nacho Vidal, údajně trpí HIV. Kvůli tomu byly v celé Evropě uzavřena natáčecí studia.

Pětačtyřicetiletý Vidal, vlastním jménem Ignacio Jordà González, má na kontě stovky filmů a spal s více než pěti tisíci ženami. Nyní ale jeho kariéra pravděpodobně skončila.

Podle listu El Nacional je nakažen virem HIV. Sám Vidal tuto informaci nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Na přímý dotaz novinářů reagoval podrážděně a odmítl také vysvětlit, proč byl před několika měsíci hospitalizován.

Nemoc měla potvrdit jedna z nejlepších španělských klinik a je nepravděpodobné, že by se v diagnóze spletla. Každopádně je v tuto chvíli celý průmysl s filmy pro dospělé paralyzován, a to zřejmě do doby, než se kauza vyřeší.

To přitom může trvat až několik týdnů. Bývá sice běžnou praxí, že herci  tomto odvětví pravidelně chodí na testy pohlavně přenosných chorob, přesto nelze vyloučit, že herec žádnou z žen, s níž vystoupil před kamerou, nenakazil.

Mezi potenciálně nakaženými ženami mohou přitom být i Česky, neboť i ty s Vidalem několikrát natáčely. Není však zatím známo, jestli herec pokračoval v natáčení i ve chvíli, kdy o své diagnóze věděl. V takovém případě by se ale dopouštěl trestného činu.

Vidal se kromě natáčení filmů s tématikou 18+ věnoval i režii. Pokud se jeho diagnóza prokáže, bude to zřejmě jeho jediné spojení s touto produkcí. Před kamerou si už nikdy nezahraje. 

Témata: Nacho Vidal Filmy pro dospělé