Agresivní zpěvák Chris Brown? Nejdřív zmlátil Rihannu, teď je obviněn ze znásilnění!

Chris Brown

Autor: ČTK

22. ledna 2019 18:43 | Aktualizováno: 22. ledna 2019 20:00

Policie v Paříži v pondělí zatkla amerického zpěváka Chrise Browna poté, co na něj 24letá žena podala trestní oznámení pro údajné znásilnění. Zprávu jako první přinesl francouzský časopis Closer, následně ji s odvoláním na zdroje ve francouzské justici potvrdily světové tiskové agentury.

Podle ženy ke znásilnění došlo v Brownově apartmá v hotelu Le Mandarin Oriental v noci z 15. na 16. ledna. Tam ji zpěvák odvedl poté, co se seznámili v klubu Le Crystal poblíž Champs-Elysée. Zneužili ji prý i jeden ze zpěvákových přátel a Brownův tělesný strážce. Společně s americkou hvězdou byly v pondělí zadrženy další dvě osoby, podle agentury AFP je jedním z těchto dvou zadržených právě tělesný strážce..

A 24-year-old woman has accused #ChrisBrown of raping her in his hotel room between January 15 and 16. #MeToohttps://t.co/3IeR57k7H1 pic.twitter.com/a86VEyeJov

— Images (@dawn_images) 22. ledna 2019

Brown byl podle agentury AP dnes večer stále ve vazbě, zatímco vyšetřovatelé zkoumají trestní oznámení. Agentura DPA uvádí, že pokud úřady nevznesou předběžné obvinění, musejí propustit podezřelé z vazby do 24 hodin od zadržení, tuto lhůtu však lze prodloužit na 48 hodin. Při podezření ze zvláště závažných trestných činů může podezřelý v cele strávit až 96 hodin. Podle AP by zpěvák mohl být kromě znásilnění obviněn také z drogových přečinů.

Zpěvákův mluvčí, ani jeho právník se zatím k Brownově zadržení nevyjádřili.

Brown se do problémů se zákonem dostává již poněkolikáté. V roce 2009 se přiznal k napadení bývalé přítelkyně, popové hvězdy Rihanny, za což mu byl vyměřen pětiletý podmínečný trest. Kvůli porušení podmínky pak strávil rok ve vězení. V roce 2013 zase napadl jednoho fanouška a byl odsouzen k pokutě a dvěma dnům vězení.

V létě 2016 zpěváka obvinila z napadení modelka Baylee Curranová. Brown na ni prý ve svém domě v rámci osobního sporu namířil zbraň. Zpěvák nařčení odmítl a následně byl propuštěn na kauci 250.000 dolarů (přes 5,5 milionů dolarů).

Témata: Chris Brown