Facka pro Alžbětu? Meghanin porod může vyvolat válku v královské rodině!

Meghan Markle 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. ledna 2019 9:50 | Aktualizováno: 22. ledna 2019 21:37

Vévodkyně Meghan na sebe poutá pozornost, protože se v mnohém vymyká a vzpírá se tradicím. Nejinak je tomu v případě blížícího se porodu!

Britská média se pozastavují třeba nad tím, že vévodkyně Meghan ještě nemá britské občanství! A jak se zdá, nebude ho mít ani v době, kdy se narodí její první potomek – a to rozhodně není obvyklé. Dítě prince Harryho a Meghan Markle také bude první angloamerické dítě v královské rodině.

Meghan, která se narodila v Los Angeles, podle neoficiálních informací podala žádost o občanství krátce před tím, než byly oznámeny její zásnuby s princem Harrym, tedy v listopadu 2017. Byla ale varována, že tohle papírování může trvat i několik let a že rozhodně nemůže očekávat „VIP zacházení“, píše britský deník The Sunday Times. Zda si nechá i americké občanství, ale zatím není jasné.

Pravidla uvádějí, že dítě narozené mimo Spojené státy manželskému páru, ve kterém je alespoň jeden partner občanem USA, může při narození získat americké občanství. Meghan také zaškrtne políčko, že americký občan musí žít v USA dva roky. „Jsem si zcela jist, že jsme v královské rodině neměli žádné jiné britsko-americké dítě,“ říká královský historik Hugo Vickers.

„Ale Meghan si vzala anglického prince, takže vše nasvědčuje tomu, že dítě bude Brit,“ říká historik, podle kterého ale vévodkyně zřejmě bude mít zájem udržet americké tradice v rodině a ujistí se, že až její dítě vyroste, bude si plně uvědomovat své americké kořeny.

Kde se miminko narodí?

Potomek Meghan a Harryho se narodí na jaře. Britského bulváru vy se měl narodit v nemocnici Frimley Park, který je na hony vzdálený od kliniky, kde rodila své tři děti vévodkyně Kate. Podle listu The Sun nejmenovaný zdroj řekl, že Meghan chce mít dítě v nemocnici v Surrey, protože „nechce dělat nic, co dělala Kate Middleton." Pohlaví dítěte stále zůstává záhadou, protože rodiče tvrdí, že chtějí být překvapeni. 

Objevily se ale také spekulace, že Meghan chce své první dítě porodit v USA. A Harry se tomu prý také nebrání – a to ani přesto, že takové rozhodnutí je „naprosto nevhodné“ a že celou rodinu zcela jistě pobouří! Americký magazín OK!, který se odkazuje na své zdroje, píše, že se Harry těší, že na chvíli všemu uteče a že se jho dítě narodí ve „slunné Kalifornii“!

Jisté je, že pokud by k tomu opravdu došlo a dítě se narodilo mimo Británii, nejhůře by to nesla královna Alžběta, která plí na tradicích a pro kterou by takové chování bylo jako facka do tváře! 

Témata: Meghan Markle Princ Harry Královna Alžběta II. královská rodina (gbr) Velká Británie USA