Charles mi zkazil život! Nevlastní dcera dala najevo své sympatie k následníkovi britského trůnu

Princ Charles 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. ledna 2019 10:32

Milostné vztahy prince Charlese způsobily členům britské královské rodiny nemalé útrapy, ty však provázejí i osudy lidí, kteří s touto elitní společností původně nechtěli mít pranic společného. Třeba dcera současné Charlesovy manželky Laura Parker Bowlesová to umí dát patřičně najevo.

„William a Laura měli příšerný vztah. Osočovali se ze vzájemného rozvracení domácností,“ vzpomíná expertka na dění v královské rodině Katie Nichollová, která je autorkou knihy Harry a William, v níž prozradila mnohé ze života obou následovníků trůnu.

Vztah prince Charlese s jeho současnou ženou Camillou je známou epizodou dějin královské rodiny. Ač se oba znali již od 70. let, každý z nich se provdal za někoho jiného. Od poloviny další dekády se však opět tajně scházeli, což vedlo k rozvratu Charlesova manželství s princeznou Dianou.

Jeden rodinný přítel Nichollové sdělil, že William opakovaně dával Camille najevo, jak moc jeho rodině ublížila, především pak princezně Dianě, která zemřela při hrozivé autonehodě v Paříži v srpnu 1997. To však vždy rozezlilo právě dceru Camilly z jejího prvního manželství.

„Laura z toho sama nic neměla. Naopak Williamovi vždycky nekompromisně odvětila, že jeho otec jí zruinoval celý život,“ říká nejmenovaný rodinný přítel. Lauru a jejího bratra Toma navíc konstantně vytáčeli narážky na vztah jejich matky s Charlesem, kterým čelily ve školních lavicích.

„Proč nepřestaneš volat naší mámě a nenecháš nás konečně na pokoji,“ řvala prý často nepříčetná Laura v rodinném domku Parker Bowlesových, když se na druhé straně telefonu ozval hlas syna současné královny Alžběty. Nichollová konstatuje, že Lauře bylo úplně jedno, že jde o prince z Walesu, v Charlesovi viděla v první řadě důvod rozchodu svých rodičů.

Charles si po rozvodu s Dianou a její následné tragické smrti nakonec Camillu vzal, z prince Williama a Laury se tak stali nevlastní sourozenci. Od té doby se mnohé změnilo k lepšímu. „Když se přestali osočovat kvůli rozchodu svých rodičů a konečně se popasovali s bolavou minulostí, začali spolu celkem dobře vycházet,“ tvrdí spisovatelka Nichollová.

Tento příběh je však dalším z řady těch, které dokazují, že členové královské rodiny jsou vlastně obyčejní lidé.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr) Camilla Parker-Bowles Princ William