Obětavý hollywoodský krasavec s českými kořeny: Herec chtěl darovat své srdce k transplantaci!

Ashton Kutcher 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. ledna 2019 16:55

Herec Ashton Kutcher se proslavil nejen díky manželství s výrazně starší Demi Moore, ale i díky svým hereckým a komediálním schopnostem. Málo se už ale ví, že má vážně nemocného bratra a že jeho předci mají české kořeny!

Jen dvojčata asi chápou, jak silné může být sourozenecké pouto. Hollywoodská hvězda Ashton Kutcher má dvojvaječná dvojče Michaela. Ten má ale od malička vážné zdravotní problémy – narodil se totiž s mozkovou obrnou.

Když měli kluci třináct let, Michael téměř zemřel na těžkou vadu srdce. Jediným řešením byla transplantace. Čekání na dárce bylo nebezpečné a pro rodinu náročné. Ashton se tehdy chtěl obětovat a bratrovi darovat vlastní orgán!

„Nedokážu pro to ani najít slova. Je to pouto, které nelze ani popsat. Ve vší vážnosti, jsme opravdu velmi propojeni ... Je to jakási úcta nebo hluboké ocenění druhého a hluboká láska k někomu, kdo by položil vlastní život pro vás. nevím to opravdu popsat, "prohlásil bratr slavného herce v rozhovoru pro Us Weekly.

Micheal Kutcher je v invalidním důchodu, přesto je velmi aktivní. Působí jako mluvčí organizace Reaching for the Stars, která pomáhá dětem s e stejným onemocněním jako má on.

Otec Ashtona a Michaela Larry je českého původu a matka Diane má irské, německé a české předky.  Asthonova současná manželka Mila Kunis  se narodila na Ukrajině, tenkrát ještě součásti Sovětského svazu, do USA se s rodiči přestěhovala v sedmi letech.

Témata: Ashton Kutcher Michael Kutcher