Konec Beara Gryllse? Takhle ho pohřbili

Bear Grylls 2

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

5. ledna 2019 21:31 | Aktualizováno: 5. ledna 2019 23:15

Bývalý voják britských speciálních jednotek SAS a moderátor pořadů o přežití Edward Michael Grylls přezdívaný Bear Grylls byl pohřben. V rámci natáčení jednoho z jeho pořadů ho francouzští legionáři před několika lety zakopali do písku zaživa. Dnes na tento nezapomenutelný zážitek zavzpomínal.

Bear Grylls je znám svými šílenými kousky, z nichž ne všechny se odehrály před kamerou. Jako nejmladší Brit zdolal Mount Everest a při bojové misi v Africe se mu roztrhl padák a zřítil se z výšky 4900 metrů.

Při dopadu si zlomil tři obratle a strávil 18 měsíců v nemocnici na lůžku. Poté, co se držitel mnoha světových rekordů z vážného zranění vyléčil, odešel z armády a začal se věnovat natáčení pořadů, kde podobné "kousky" předvádí už jen na kameru.

Jeden si střihnul v pořadu Útěk k legiím, který byl vysílaný v roce 2005. V něm Bear Grylls spolu s jedenácti dobrovolníky absolvoval tvrdý výcvik v bývalé legionářské pevnosti v západní části Sahary. Na tomto místě probíhá jeden z nejtvrdších a fyzicky i psychicky nejnáročnějších výcviků na světě, který má z rekrutů udělat elitní francouzské legionáře.

Dnes na tento výcvik, který odstartoval jeho televizní kariéru, Bear na Instagramu zavzpomínal. Pochvaloval si nejen nově nabytá přátelství, ale i moment, kdy ho zakopali do horkého písku. Přežít tento typ mučení, který s oblibou používali piráti, déle než několik hodin je při africkém slunci a teplotách prakticky nemožné. Sám Bear ostatně uvedl, že šlo o "den, na který nikdy nezapomene".

Témata: Edward Michael Grylls