Seznam smrti! Kdo slavný zemře v roce 2019?

Kirk Douglas

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

4. ledna 2019 19:37

Rok co rok vydává americký server Death List seznam lidí, kteří v daném roce pravděpodobně zemřou. Za posledních 10 let měl sice seznam zhruba 20% úspěšnost a z 50 avizovaných osobností jich zemřelo vždy zhruba 10, přesto jde o poměrně zajímavý přehled.

Autoři seznamu pracují s několika faktory, jako je věk nebo nemoci, zároveň sami uvádějí, že aby se osoba do seznamu dostala, musí být mediálně slavná. A hned první kandidát, který podle serveru zemře v letošním roce nejpravděpodobněji, o fanoušky rozhodně nemá nouze.

Je jím slavný herec Kirk Douglas, který před měsícem oslavil své 102. narozeniny. Podobně je na tom druhá osoba na seznamu, spisovatel Herman Wouk, který před půl rokem oslavil 103. narozeniny.

Třetím v pořadí je 102letá herečka Olivia De Havilland, slavná z filmů  Každému dle zásluh, Dědička nebo Jih proti Severu. Na čtvrtém místě se nachází britský Princ Philip a první pětku uzavírá v česku méně známá britská herečka Leah Bracknell trpící rakovinou.

Mezi v tuzemsku známějšími osobnostmi se dále nachází například zpěvačka Vera Lynn (6. místo), americký exprezident Jimmy Carter (8. místo), návrhář Pierre Cardin (10. místo), politik Bob Dole (11. místo) a diplomat Henry Kissinger (12. místo).

Dále kupříkladu egyptský exprezident Husní Mubárak (20. místo), francouzský exprezident Jacques Chirac (25. místo), hvězda televize CBS a moderátor Dick van Dyke (26. místo), zpěvák Harry Belafonte (30. místo), bývalý sovětský lídr Michail Sergejevič Gorbačov (40. místo), slavný moderátor Larry King (46. místo) a zpěvačka Tina Turner (47. místo).

Témata: Kirk Douglas jimmy carter Husní Mubarak Kissinger,Henry Larry King Tina Turner