Rodina Michaela Schumachera promluvila! Řekla, proč o jezdci neposkytovala žádné informace!

Michael Schumacher

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. ledna 2019 16:34

I po pěti letech od nehody zůstává zdravotní stav slavného jezdce Formule 1 záhadou. Mnoho lidí z toho viní rodinu slavného jezdce, jak ale vyplývá z nejnovějšího prohlášení rodiny, svým příznivcům odmítá sdělit jakékoliv podrobnosti sám Michael Schumacher.

Někdejší pilot Formule 1 utrpěl 29. prosince 2013 při lyžování vážné zranění, po kterém skončil upoutaný na lůžko. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu se na veřejnost dostávají jen minimálně. 

Poslední konkrétní informaci se svět dozvěděl 30. prosince 2013, kdy Michael prodělal druhou operaci hlavy a jeho stav se stabilizoval, ale nadále byl kritický. Asi o měsíc později lékaři začali s postupným probouzením z kómatu.

Od té doby Schumacher tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy. Proč tomu tak je?

Pilot závodního monopostu oslavil 50. narozeniny a při této příležitosti zveřejnila jeho rodina po dlouhé době oficiální prohlášení. V něm kromě jiného uvedla, že narozeniny oslaví spolu jako rodina a poděkovala všem fanouškům za podporu.

"Jako dar jemu od nás i vás vytvořila nadace Keep Fighting Foundation virtuální muzeum. Oficiální aplikace Michaela Schumachera bude vydána zítra, abychom si mohli připomenout všechny úspěchy Michaela. Aplikace je dalším milníkem v našem úsilí o spravedlnost a oslavou jeho úspěchů. Michael může být pyšný na to, čeho dosáhl, stejně jako my!" představila dále rodina novinku v podobě virtuálního muzea.

O zdravotním stavu slavného jezdce ale rodina nadále zarytě mlčí. Tvrdí však, že se mu dostává nejlepší možné péče. "Můžete si být jisti, že je v nejlepších rukou a že děláme vše, co je v našich silách, abychom mu pomohli. Chápejte prosím, že dodržujeme Michaelovo přání a udržujeme tak citlivou záležitost, jako je zdraví, v soukromí. Zároveň vám velmi děkujeme za vaše přátelství a přejeme vám šťastný rok 2019," dodala rodina bez dalších podrobností.

Témata: Michael Schumacher