Zemřela punková legenda Pete Shelley! Zpěvák legendárních Buzzcocks!

Pete Shelley

Autor: ČTK, stars24.cz

7. prosince 2018 11:38

Ve věku 63 let zemřel ve čtvrtek britský zpěvák, textař a spoluzakladatel punkové skupiny Buzzcocks Pete Shelley. Informovala o tom dnes agentura AP. V Česku vystoupil Shelley se svou kapelou v roce 2009 na festivalu Mighty Sounds v Olší u Opařan či o rok později v Praze.

"S velkým smutkem potvrzujeme smrt Peta Shelleyho, jednoho z nejvlivnějších a nejplodnějších textařů ve Spojeném království a spoluzakladatele průkopnické, originální punkové skupiny Buzzcocks," uvedla hudební skupina na twitteru.

It's with great sadness that we confirm the death of Pete Shelley, one of the UK's most influential and prolific songwriters and co-founder of the seminal original punk band Buzzcocks.

— Buzzcocks (@Buzzcocks) 6. prosince 2018

Příčinu Shelleyho smrti kapela nezveřejnila, podle informací britské agentury PA ale podlehl srdečnímu infarktu.

Pete Shelley, jehož původní jméno bylo Peter Campbell McNeish, založil skupinu Buzzcocks s Howardem Devotem v roce 1975. Kapela byla součástí punkové revoluce v Británii v 70. letech minulého století. Kromě ní se v té době na hudební scéně objevili také Sex Pistols nebo The Clash. Skupina se v roce 1981 rozpadla, od roku 1989 ale opět koncertovala.

K nejznámějším písním punkové skupiny patří Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn't've), What Do I Get? či Orgasm Addict.

Témata: Pete Shelley úmrtí