Diana nebyla jeho první volba! Princ Charles požádal o ruku jinou ženu, ta ho poslala k šípku!

Princ Charles

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. listopadu 2018 10:48

Princi Charlesovi je dnes 70 let a je šťastně ženatý se svou druhou manželkou Camillou (71). Čas tráví se svými vnoučaty a vedle toho se připravuje na roli budoucího krále. Na povrch ovšem vyplouvají informace z jeho mládí, které mnohým vyrazí dech!

Princ Charles se poprvé oženil v roce 1981, kdy si vzal po několikaměsíčním zasnoubení Diana Spencerovou. S tou se seznámil díky Dianině sestře Sarah, se kterou Charles tehdy chodil. Teď se ukázalo, že už dříve požádal o ruku jinou ženu!

Díky dokumentárnímu seriál The Royal House of Windsor se veřejnost s odstupem desítek let dozvěděla, že první volbou Charlese byla jedna z jeho příbuzných, která jej však odmítla!

Amanda Knatchbullová (dnes Amanda Ellingworthová) je vnučka lorda Louise Mountbattena, který byl strýcem prince Philipa a vzdáleným bratrancem královny Alžběty. Právě on byl iniciátorem toho, aby si princ Charles vzal jeho vnučku.

Podle knihy Pennyho Junora lord Mountbatten začal na vztahu pracovat v roce 1974 a tehdy 25letému Charlesovi poslal dopis s radami týkajícími se výběru manželky. „V případě, jako je ten váš, by měl mít muž tolik afér, kolik jen chce, předtím, než se usadí. Ale za manželku by si měl vybrat ženu, která bude vhodná, atraktivní a sladká a ještě předtím, než se zamiluje do někoho jiného,“ napsal.

Možná to někomu zní jako popis lady Diany, ale také to sedí na popis Amandy. Ten tuto možnost podle všeho zvažoval a příležitostně Amandu navštěvoval. Dokonce spolu byli v roce 1977 na dovolené na Bahamách. Během jiné cesty v roce 1979 Amandu princ Charles požádal o ruku.

Podle The Royal House of Windsor se jí princ Charles zeptal: „Staneš se mou ženou?" A ona odpověděla: „Ne." Existuje množství dohadů o tom, proč ho odmítla, jedním z nich je i to, že jejich vztah byl spíše rodinný než romantický. Charlesova žádost navíc přišla v době, kdy byl lord Mountbatten zavražděn irskou republikánskou armádou.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr) Velká Británie