Rasističtí Češi? Slavný herec si miliónům lidí stěžoval na Prahu!

Vir Das (indický komik) 3

Autor: ČTK

7. listopadu 2018 14:36

Indický bollywoodský herec a komik Vir Das si svým osmi milionům příznivcům na twitteru postěžoval, že se v pražské kavárně Café Café setkal s rasismem, když ho společně s rodiči nikdo neobsloužil a nevytížená obsluha je ignorovala.

Devětatřicetiletý herec, jehož videa na serveru YouTube sledují miliony lidí, dodal, že jinak byla většina míst a lidí v Praze úžasná, a později informoval, že majitel podniku se mu omluvil. Vyjádření pražské kavárny se ČTK snaží získat.

"V Praze... jsme zamířili do Café Café. Ale neobsluhují tu hnědé lidi. Usadili jsme se a oni nás ignorovali. Šestkrát jsme je volali, ignorovali nás. Byl jsem tam s rodiči, odešli jsme," napsal Das na twitteru.

V dalších příspěvcích pak dodal, že nešlo o žádné subtilní náznaky - postoj obsluhy prý byl více než jednoznačný. "Bylo to skoro až legrační," dodal Das. "Píšu to proto, že tu kavárnu někdo vlastní, a ten někdo ty lidi zaměstnává. A měl by to vědět."

UPDATE: The owner of Cafe Cafe called my team. He's going to take it up with his staff and apologized for the behaviour. We thanked him. He seemed like a genuinely good person. Thanks for stepping up social media ? my parents and I thank you and appreciate the support.

— Vir Das (@thevirdas) 6. listopadu 2018

Po tomto doplnění herec připsal, že majitel Café Café zavolal jeho týmu, omluvil se za chování zaměstnanců a slíbil, že to s nimi probere. "Zněl jako opravdu dobrý člověk," doplnil Das.

Jeho příspěvky na twitteru už nicméně spustily lavinovou reakci a v recenzích Café Café za posledních několik hodin přibyly desítky negativních komentářů odsuzujících kavárnu jako rasistickou.

Témata: Praha Vir Das (indický komik)