Temné tajemství princezny Diany: Kterého ze svých synů upřednostňovala?

Princezna Diana (foto: Gegodeju)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. října 2018 8:00 | Aktualizováno: 21. října 2018 22:49

Blízký přítel princezny Diany sdělil, že Diana jednoho se svým synů upřednostňovala. Diana si mu jednou postěžovala, že by ráda dělila svou lásku mezi své syny stejným dílem, ale okolnosti jí nutí více protěžovat Harryho.

Diana jednou prozradila, že ona i Charles se snažili věnovat oběma chlapcům stejně velkou pozornost, ale ostatní členové rodiny vždy upřednostnili Williama před Harrym. William měl vždy výsady prvorozeného. Odjakživa se počítalo s tím, že William se stane následníkem trůnu.

Diana se tedy snažila mladšímu Harrymu kompenzovat pozornost, které se mu nedostávalo od ostatních členů rodiny. Za ostatní členy rodiny byla možná myšlena sama královna, i když to výslovně Diana nikdy neřekla.

Princeznin přítel sdělil: „Malý Harry si vždy stěžoval, že když jsou s bratrem na návštěvě u své babičky, je to William, kdo si vedle ní sedá. Jenže to nepřišlo Harrymu fér.“

Diana se vždy snažila oba chlapce vychovávat co možná „nejnormálněji“. Dokonce prosila služebnictvo, aby je neoslovovalo jejich šlechtickými přídomky, ale jen jejich jmény.

V roce 2007, deset let po smrti své matky, princ Harry řekl: „Nikdy by nedovolila, aby její neochvějná láska k nám zůstala nevyřčená. Vždy si jí budeme pamatovat za její úžasnou práci pro veřejnost, ale za zavřenými dveřmi, byla pro mě a bratra prostě jen tou nejlepší mámou na celém světě.“

William na svou matku taktéž vzpomíná s velkou láskou. V jednom rozhovoru byl smutný z toho, že jeho žena Kate a jejich děti se s jeho matkou nikdy nesetkají.

Témata: Lady Diana Princ William Princ Harry Lady Diana