Drsné přiznání herečky Keiry Knightley: Skončila na psychiatrii!

Keira Knightley

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2018 10:27

Hollywoodská herečka Keira Knightley se po úspěchu ve filmu Láska nebeská stala jednou z nejvyhledávanějších mladých britských hereček. Jenže její život se změnil v pořádnou noční můru!

Pro dívku po dvacítce byl takový úspěch a zájem o její osobu příliš náročný na psychiku. A tak Keira ve věku 22 let skončila na psychiatrii, kde jí diagnostikovali syndrom posttraumatické stresové poruchy. Na rok se musela herectví vzdát a docházet na intenzivní psychoterapie.

„Opravdu jsem se psychicky zhroutila, když jsem měla dvaadvacet, takže jsem si musela dát rok pauzu a diagnostikovali mi posttraumatickou stresovou poruchu kvůli všemu tomu. Docházela jsem na intenzivní terapie a podobně,“ svěřila se.

„Psycholožka mi říkala¨: To je úžasné, normálně sem přijdu a mám klienty, kteří si myslí, že se o nich lidé vyprávějí a že je někdo pronásleduje, ale ve skutečnosti to tak není. Vy jste ale první člověk, u kterého se to opravdu děje!“ popisuje dnes třiatřicetiletá herečka pro magazín Hollywood Reporter.

Když se měla zúčastnit předávání cen BAFTA v roce 2008, protože byla nominována na nejlepší herecký výkon v hlavní ženské roli za film Pokání, musela předtím dokonce podstoupit hypnoterapii.

„Skutečně jsem podstoupila hypnózu, abych mohla projít po červeném koberci na předávání cen BAFTA a neměla záchvat úzkosti. Hypnóza fungovala, protože jsem tam stála a žádná úzkost se nedostavila,“ dodala herečka.

Témata: Keira Knightley