Jen pro vyvolené? Metallica má svojí vlastní whisky, zjistili jsme její cenu!

Metallica

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2018 10:51

Americká metalová kapela Metallica propůjčila název své písně Blackened (Začerněno) z roku 1988 americké whisky!

Během zrání na pálenku v sudech působilo vibrování vyvolané pouštěním vybraných songů skupiny, což ovlivnilo vzájemné působení molekul, a tím i chuť, pochlubila se metalová formace na svých internetových stránkách.

Whisky s názvem Blackened American Whiskey má být k dostání od konce tohoto týdne v některých amerických městech a ve dvou internetových obchodech. Její název odkazuje na píseň, která vyšla na legendárním albu ...And Justice For All z roku 1988.

Nápoj temné barvy vznikl ve spolupráci s renomovaným lihovarníkem Davem Pickerellem. "Nejvyšším cílem Metalliky je být ve spojení se svými fanoušky - prostřednictvím alb, koncertů a stále více i jakýmkoli jiným způsobem, který vytváří další pouto," zdůvodnili hudebníci svůj profesní exkurz do oboru lihovarnictví.

Do prodeje bude uvolněno pouze 5000 lahví tohoto nápoje a kdo by čekal, že vzhledem k exkluzivitě bude whisky předražená, je na omylu. Jednu láhev lze totiž pořídit za více než 50 dolarů, tedy něco málo přes tisíc korun českých. To je příjemná a vítaná cena.

Témata: Metallica