Hvězdy Hollywoodu uchvátily Itálii! Emmě Stone a Ryanu Goslingovi to pořádně sekne!

film La La Land je nepodbízivou romantickou poezií

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. září 2018 16:36

Druhý den Benátského filmového festivalu zahájily projekce filmů The Favourite, kde si v hlavní roli zahrála hollywoodský herečka Emma Stone, Roma od mexického režiséra Alfonsa Cuarona a drama s názvem The Mountain. Na červený koberec zavítala hvězdná porota a další celebrity.

Emma Stone na červený koberec zavítala ve společnosti svých filmových kolegů z nového snímku řeckého režiséra Yorgose Lanthimose. Režisér se proslavil díky svému specifickému tvůrčímu stylu a jeho jméno nyní znají i v americkém Hollywoodu. Slávu mu přinesl snímek Humr a loňský festivalový film Zabití posvátného jelena s Nicole Kidmanovou a Colinem Farrellem. 

Příspěvek sdílený La Biennale di Venezia (@labiennale), Srp 30, 2018 v 4:35 PDT

Hlavní cenu loňského Benátského festivalu získal mexický režisér Guillermem del Toro. Jeho fantasy thriller Tvář vody vyhrál loni nejen v Benátkách, režisér si kromě toho odnesl i Oscara. Na letošním ročníku je del Toro v čele poroty spolu s herečkou Naomi Watts, italským hercem Paolem Genovese, australským režisérem a hercem Taikou Waititi, který stihl navštívil i letošní festivalu v Karlových Varech a dalšími.  

Příspěvek sdílený Naomi Watts (@naomiwatts), Srp 29, 2018 v 7:17 PDT

Hlavní hvězdou přehlídky bude například Ryan Gosling, známý z oscarového hitu La La Land, také americká popová zpěvačka Lady Gaga. Provokativní star na festivalu představí nesoutěžní snímek herce a režiséra Bradleyho Coopera nazvaný Zrodila se hvězda - remake klasického hollywoodského filmu s Judy Garlandovou z roku 1954.

Příspěvek sdílený La Biennale di Venezia (@labiennale), Srp 29, 2018 v 12:23 PDT

O tom, který z 21 soutěžních snímků dostane na závěr prestižní přehlídky v sobotu 8. září hlavní cenu, rozhodne profesionální porota, která podle kritérií byla vybírána z celého světa. 

Příspěvek sdílený La Biennale di Venezia (@labiennale), Srp 30, 2018 v 11:30 PDT

Témata: Emma Stone