21 let od smrti milované lady Diany: Bolest, vztek a smutek! Proč málem zrušila svatbu s Charlesem?

Princezna Diana a princ Charles 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. srpna 2018 20:47

Zítra uplyne 21 let od tragické smrti princezny Diany. I po letech se na veřejnost dostávají stále nové a dosud tajné informace o jejím životě. Umožnily to nahrávky, které Diana v průběhu let pořídila.

Na nahrávkách Diana například vzpomíná na moment, kdy si uvědomila, že má Charles poměr s Camillou Parker-Bowlesovou – jeho současnou manželkou. „Nejhorší věc" se prý stala před pětitýdenní královskou cestou, na kterou se její tehdy ještě snoubenec Charles vydal v březnu 1981.

Po jeho odjezdu byla Diana zachycena jak pláče. Tehdy se tvrdilo, že tvrdili její smutek pramení z pouhé myšlenky, že stráví tolik času v odloučení od prince z Walesu. „Nikdy jsme neviděli takové srdceryvné rozloučení,“ uvedl tehdy jeden z vysoce postavených úředníků podle serveru Express. „Lady Diana vypadala opravdu zničeně.“

Podle archivních nahrávek,, které zveřejnil National Geographic to ale bylo úplně jinak. Diana prozradila skutečnou pravdu o jejích slzách. Tehdy za ně mohla především Camilla Parker-Bowlesové. „Možná si vzpomenete na tu fotku, na které jsem v červeném kabátě vzlykala, když šel k letadlu. Ale to s ním nemělo nic společného. To nejhorší se stalo předtím, než odjel,“ vyprávěla Diana.

„Telefon zazvonil, byla to Camilla. Bylo to těsně předtím, než odjel na pět týdnů. Tak jsem si říkala: Mám být milá, nebo mám jen sedět? Tak jsem se rozhodla, že budu milá, takže jsem je nechala. A to mi prostě zlomilo srdce."

Diana také popsala, jak vztah mezi Charlesem a Camillou otřásl jejím manželstvím. „Stále jsem byla příliš nezralá, než abych pochopila všechny zprávy, které se ke mně dostaly. A pak někdo v jeho kanceláři řekl, že můj manžel pro ni má náramek. Jednoho dne jsem vešla do kanceláře tohoto muže a řekla jsem: Co je v tom balíčku? A on mi řekl, že bych se na to neměla dívat. Tak jsem to otevřela a tam byl náramek,“ vysvětlila Diana.

Zároveň popsala bolest, vztek a smutek, který v té chvíli cítila. „Byla jsem zničená a říkala jsem si, že dneska večer jí to dá. Tak vztek, vztek, zlost. Říkala jsem si, proč ke mně není upřimný? Ale ne, on mě absolutně zařízl,“ přiznala na nahrávkách Lady Di.

„Našel pannu, jehňátko na oběť - a byl mnou tak posedlý, ale to bylo horké a chladné, horké a chladné, nikdy jste nevěděli, jakou bude mít náladu. Bylo to nahoru a dolů,“ vysvětluje Diana.

Diana a Charles se vzali v katedrále svatého Pavla 29. července 1981 a svatba byla opravdu pohádková. Jen pár měsíců před velkým dnem ale byla Diana připravena svatbu odvolat. „Šla jsem nahoru, obědvala se svými sestrami, které tam byly. A řekla jsem: Nemůžu si ho vzít, nemůžu to udělat, je to naprosto neuvěřitelné,“ přiznala Diana.

K domu ale nakonec nedošlo a ke svatbě došlo podle plánu. Charles a Diana se rozvedli v roce 1996 poté, co jim královna poslala dopis, ve kterém jim radila ukončit jejich vztah. Princezna Diana zemřela při autonehodě 31. srpna 1997.

Témata: Lady Diana Lady Diana