Belmondo má i v 85 letech chuť natáčet, sní o dobrých nabídkách

Jean-Paul Belmondo 7

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

14. srpna 2018 3:33

Slavný francouzský herec Jean-Paul Belmondo řekl, že má i v 85 letech stále chuť natáčet a že ho vášeň pro film neopustila. V rozhovoru s deníkem Corse-Matin dodal, že zatím na žádném snímku nepracuje, ale sní o zajímavých nabídkách.

Neuvažuje ani o návratu k divadlu. "To se pro mne stalo moc komplikovaným," uvedla hvězda filmů U konce s dechem, Muž z Acapulca nebo Zvíře. V roce 2001 utrpěl Belmondo mozkovou mrtvici, po níž částečně ochrnul.

Herec v rozhovoru rovněž zavzpomínal na své již zesnulé herecké kolegy Jeana Rocheforta a Philippa Noireta, které nazval "velmi drahými přáteli". "Je to život, já vím. V každém případě doufám, že se s nimi tam nahoře setkám," řekl herec, jenž na Korsice tráví léto.

Legenda francouzského filmu dodala, že smrti se nebojí. "Měl jsem velmi šťastný život. To nejlepší teprve přijde".

Hercovým posledním snímkem byl před třemi lety dokument přibližující jeho úspěšnou filmovou kariéru. Film Belmondo par Belmondo (v české verzi Belmondo o Belmondovi) je postaven na jeho rozhovorech se synem Paulem v místech, kde točil některé své nejslavnější filmy. Belmondo se v hraném filmu před kamerou naposledy objevil v roce 2008 ve snímku Muž a jeho pes.

Za svou kariéru ztvárnil Belmondo přes 80 rolí. Zlomový pro něj byl právě snímek U konce s dechem, který z něj udělal kinematografickou ikonu. Belmondo obdržel v květnu 2011 v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo. Stejně tak byl oceněn v září 2016 Zlatým lvem v Benátkách.

Témata: Jean-Paul Belmondo