Odhaleno! Poslední minuty života Mariána Labudy? Sedl si do auta, chtěl odjet a...

Marián Labuda

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. srpna 2018 9:46

Slavný slovenská herec Marián Labuda (†73) zemřel před necelými sedmi měsíci a jeho manželka se nyní rozhodla popsat, co jeho poslednímu nádechu předcházelo.

Vdova Vierka (69) má dodnes před očima poslední minuty života slavného herce. Podle ní k jeho smrti došlo ve chvíli, kdy se chystal odjet nakoupit.

Ráno nic nenaznačovalo tomu, co se za pár hodin stane. "Udělala jsem mu snídani, dal si kávičku, a dokud jsem vařila, luštil křížovky,“ popisuje pro Nový čas události z 5. ledna letošního roku.

Podle ní se během dne cítil dobře a rozhodl se, že pojede s Vierkou nakoupit. "Chystala jsem se do obchodu. Nešel si lehnout jako obvykle, chtěl mě odvézt autem, abych se netahala s taškami,“ pokračuje.

Pak se mu ale udělalo zle. "Jakmile si v garáži sedl do auta, spadla mu ruka i hlava. Myslela jsem si, že hledá klíče,“ uvedla s tím, že až za okamžik jí došlo, co se stalo.

Přesto se ho snažila zachránit jak to jen šlo. Vytáhla ho z auta a položila na zem. "Naštěstí šli kolem turisté," popisuje.

"Mladík manželovi mačkal hrudník, já mu dávala umělé dýchání. Sanitka přijela asi po 20 minutách a Mariána oživovali ještě 40 minut. Neúspěšně,“ dodala smutně.

Témata: Marián Labuda