Sinéad O'Connor (†56): Co jste o slavné zpěvačce nevěděli?

Sinéad O'Connorová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. července 2023 19:09

Sinéad O'Connor byla irská zpěvačka a skladatelka, která se proslavila svým silným hlasem, výrazným vystupováním a kontroverzními prohlášeními. Podívejte se na největší zajímavosti o této talentované umělkyni, která zemřela ve věku pouhých 56 let.

Sinéad O'Connor se narodila 8. prosince 1966 v Dublinu v Irsku. Už od dětství projevovala zájem o hudbu a začala zpívat v místních kapelách.

Její průlomové album "The Lion and the Cobra" vyšlo v roce 1987 a okamžitě získalo mezinárodní uznání. Na albu byla i její nejslavnější píseň "Nothing Compares 2 U", kterou napsal Prince. Tato balada se stala světovým hitem a zajistila jí globální popularitu.

Na 34. ročníku udílení cen Grammy v roce 1992 Sinéad O'Connor vystoupila s kontroverzní protestní akcí. Během předávání cen zpívala a přitom držela fotku papeže Jana Pavla II., kterou následně naživo na kameru roztrhala. Tato akce byla reakcí na pedofilní skandály v katolické církvi a vyvolala velkou kontroverzi.

V roce 2018 Sinéad O'Connor oznámila, že se konvertovala k islámu a změnila si jméno na Shuhada Davitt. Přijetí islámu se stalo důležitým prvkem jejího života a vlivem na její tvorbu.

Sinéad O'Connor byla často známá svými ostrými názory, které vyjadřovala na sociálních médiích. Některé z jejích prohlášení vyvolaly kontroverze a byly předmětem diskusí a kritiky.

Témata: Sinéad O'Connorová