Sinéad O'Connorová nebyla jen zpěvačkou jednoho hitu. Točila se kolem ní i řada kontroverzí!

Sinéad O'Connorová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. července 2023 8:53

Sinéad O'Connor vstoupila do hudebního povědomí celého světa díky svému nezapomenutelnému hudebnímu videoklipu k písni "Nothing Compares 2 U". Tato píseň, původně napsaná Princem, se stala obrovským hitem a přinesla O'Connor celosvětovou slávu.

Sinéad O'Connor byla vždy známá svým politickým aktivismem a silnými názory. V roce 1992 vzbudila kontroverzi, když na protest proti zneužívání dětí v katolické církvi rozmáchla fotografii papeže Jana Pavla II. během svého vystoupení v pořadu "Saturday Night Live".

Tato akce vedla k ostré kritice ze strany veřejnosti a médii byla označena za kontroverzní. Nicméně v následujících letech si O'Connor vydobyla respekt za své angažmá v lidskoprávních otázkách, včetně problematiky domácího násilí a sociální spravedlnosti.

Sinéad O'Connor byla v průběhu své kariéry otevřená ohledně svých osobních bojů s duševním zdravím. Otevřeně mluvila o depresi, bipolární poruše a sebevražedných myšlenkách, což ji učinilo inspirací pro mnohé, kteří se s podobnými problémy potýkají. Její otevřenost přispěla k odstranění stigmatizace duševního zdraví a pomohla otevřít diskuzi o této důležité problematice.

Sinéad O'Connor byla vždy velmi vášnivá ohledně náboženství a často o něm zpívala ve svých písních. V roce 1992 se stala opět kontroverzní, když na protest proti zneužívání dětí v katolické církvi zničila fotografií papeže Jana Pavla II. během svého koncertu. Tento akt vyvolal velkou vlnu kritiky, ale zároveň ji upevnil v pozici umělkyně, která se nebojí vyjádřit své silné názory na náboženství a instituce.

Vedle své úspěšné sólové kariéry se Sinéad O'Connor účastnila mnoha významných hudebních spoluprací. V roce 1990 zpívala na albu "The Wall" od skupiny Pink Floyd, kde zaujala výraznými vokály v písni "Mother". Dále spolupracovala s mnoha dalšími umělci, jako je Peter Gabriel, U2, Massive Attack a The Chieftains.

Témata: Sinéad O'Connorová