Zemřela slavná irská zpěvačka Sinéad O'Connorová (†56)

Sinéad O'Connorová

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. července 2023 20:25

Ve věku 56 let zemřela slavná irská zpěvačka Sinéad O'Connorová, kterou proslavil hit Nothing Compares 2 U. Převzatá skladba byla v roce 1990 na čele světových hitparád a zařídila ji popularitu po celé planetě.

O úmrtí informoval deník Irish Times. O'Connorová po sobě zanechala tři děti. Čtvrtý potomek, syn Shane, zemřel loni ve věku pouhých 17 let.

"S velkou lítostí oznamujeme odchod naší milované Sinéad. Její rodina a přátelé jsou zdrceni a žádají o respektování soukromí v tomto složitém období," uvedla rodina v oficiálním prohlášení podle RTÉ.

Irish Times připomněly, že O'Connorová letos převzala cenu určenou irským hudebním klasikám za album I Do Not Want What I Haven’t Got, které obsahovalo jí přezpívanou píseň hudebníka Prince Nothing Compares 2 U. Za desku obdržela v roce 1991 sošku Grammy.

Debutové album The Lion and the Cobra vyšlo už v roce 1987. Kariéru slavné irské zpěvačky ale provázela i řada problémů, které mnohdy souvisely s její výřečností ohledně společenských či politických témat. O'Connorová v roce 2018 konvertovala k islámu a změnila si jméno na Šhuhada Sadaqat. Předloni vydala memoáry nazvané Rememberings, loni pak vznikl také film.

Témata: Sinéad O'Connorová