Kevin Spacey dostal nejlepší dárek k narozeninám: Nevinen, rozhodl soud!

Kevin Spacey 3

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. července 2023 17:10

Hollywoodský herec Kevin Spacey byl londýnským soudem ve středu zproštěn obžaloby v případu, v němž byl čtveřicí mužů nařčen ze sexuálního obtěžování. Držitel dvou Oscarů vinu odmítal, po vyřčení rozhodnutí se rozplakal.

O verdiktu informovala britská zpravodajská televize Sky News. Spacey, který dnes slaví 64. narozeniny, se na závěr poklonil soudcům, zatímco si kapesníčkem otíral slzy na tváři. Justiční budovu opustil vedlejším vchodem, aby se vyhnul přítomným novinářům.

Soud započal v červnu, přičemž obžaloba se snažila herce vykreslit jako sexuálního násilníka. První obvinění podobného ražení proti němu byla vznesena ve Spojených státech v roce 2017. Britský případ se týkal údajných přečinů, k nimž mělo dojít mezi lety 2001 až 2013.

"Spěchalo se s rozhodnutím, takže ještě než mi byla položena první otázka, kterou bych mohl zodpovědět, přišel jsem o práci, o reputaci, o všechno během několika dní," vypověděl oceňovaný herec u soudu, jehož kariéra zaznamenala v posledních letech dramatický úpadek.

Porota londýnského soudu Southwark Crown Court rokovala ohledně rozsudku déle než 12 hodin. Soudce Wall nezapomněl zdůraznit, že pro soudce šlo o neobvyklý případ kvůli zájmu veřejnosti.

Spaceyho proslavily filmy Americká krása a Obvyklí podezřelí, za které dostal Oscara. Před rokem 2017 zažíval úspěšný návrat na výsluní díky seriálu Dům z karet, jeho tvůrci se ho ale kvůli obviněním rozhodli dokončit bez něj.

Témata: Kevin Spacey (herec) soudy Sexuální obtěžování