Shakira může skončit ve vězení: Je obviněna z daňového úniku

Shakira

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

20. července 2023 20:34

V pátek uvedl španělský soud, že kolumbijská zpěvačka Shakira, bude vyšetřována kvůli podezření z daňových podvodů z příjmu a majetku v roce 2018.

Kolumbijská zpěvačka, momentálně čelí soudnímu řízení ve Španělsku, kde stane u soudu koncem letošního roku, kvůli dalšímu daňovému úniku. Týká se dluhu více než 14,5 milionu eur z let 2012 až 2014. 

Agentura Reuters přišla s informací, že bylo ve čtvrtek španělským soudem, ve městě Esplugues de Llobregat nedaleko Barcelony, zahájeno nové vyšetřování týkající se kolumbijské hvězdy, která je podezřelá z údajného podvodu na dani z příjmu fyzických osob a dani z majetku za rok 2018. Agentura AP uvedla, že soud momentálně nemá žádné bližší informace ohledně konkrétní částky.

Ve čtvrtečním prohlášení pro magazín PEOPLE zástupce Shakiry uvedl, "Stojí za tím, že vždy jednala v souladu se zákonem a na radu nejlepších daňových odborníků."

Shakira čelí problémům se španělskou justicí v souvislosti s daňovými předpisy, které stanovují, že pokud je rezidentem a stráví na španělském území více než polovinu roku, je povinna zde také daně platit.

Vítězka Grammy je spojována se Španělskem od doby, kdy začala chodit s fotbalistou Gerardem Piquem, který nyní ukončil svou kariéru. Pár, který má dvě děti, žil v Barceloně až do minulého roku, kdy po jedenácti letech šel od sebe.

Témata: Shakira