Harry, Meghan a Netflix: Další problémy! Kvůli dění v Hollywoodu

Princ Harry a Meghan Markle

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. července 2023 16:00

Ze dvou spoluprací s významnými celosvětovými streamovacími platformami zbyla princi Harrymu a jeho ženě Meghan ta s Netflixem. Aktuálně ji však ohrožuje probíhající hollywoodská stávka. Pár se přitom pomalu chystal na další dokumentární dobrodružství.

Britský deník The Sun před časem napsal, že Netflix řeší, zdali hvězdnému páru vyplatí druhou polovinu lukrativního kontraktu ve výši 81 milionů liber. List s odvoláním na svůj zdroj z filmového průmyslu uvedl, že Harry a Meghan dostanou zbývajících 40 milionů, pokud vytvoří obsah, o který bude opravdový zájem, jako tomu bylo v případě dokumentární série.

Je však otázkou, zdali vůbec bude výhledově nějaký projekt realizován. Podle Daily Mail sice dvojice hovoří o dalším dokumentu, který by se zabýval humanitární situací v Jihoafrické republice. Jenže zdroj jí blízký sdělil deníku Daily Telegraph, že se celou věc nedaří nikam posunout kvůli probíhající stávce v Hollywoodu.

Poprvé od roku 1960 totiž nastala situace, že zároveň stávkují scénáristé i herci, kteří se připojili k protestu před několika dny. V ohrožení se tak ocitly i mnohem lukrativnější produkce, a to včetně velkofilmů.

S vévodou a vévodkyní ze Sussexu už se v červnu rozloučila streamovací platforma Spotify. Obě firmy, včetně té prince a jeho ženy, oznámily konec partnerství ve společném prohlášení pro CNN. "Spotify a Archewell Audio souhlasily, že se jejich cesty rozejdou," stojí v něm.

Podle Sky News byl pár propuštěn, protože nevytvářel dostatek obsahu. Od podepsání mnohamilionové smlouvy před necelými třemi lety totiž vzniklo jen dvanáct epizod podcastu, hosty byly například zpěvačka Mariah Careyová či tenistka Serena Wiliamsová.

Hvězdná dvojice patřila mezi nejdůležitější osobnosti, které na konci roku 2020 oznámily dohodu o exkluzivní spolupráci se zmíněnou službou. Spotify tehdy uvedla, že dvojice pro ni bude uvádět a vytvářet podcasty.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Netflix Hollywood