Johnny Depp a jeho Hollywood Vampires rozvášnili Brno!

Johnny Depp a The Hollywood Vampires 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2023 21:41

Dnes se na dvoudenním festivalu Slavkov Open 2023 představila americká kapela Hollywood Vampires, ve které hraje také známý herec Johnny Depp. Kvůli produkčním důvodům byl festival přesunut do brněnské haly Rondo.

Kapela koncert odstartovali svou vlastní skladbou "I Want My Now" z druhého alba s názvem "Rise". Alice Cooper se pak vrátil do 70. let a připomněl jednu ze svých největších hitových písní "I'm Eighteen", kterou často zahrává i na svých sólových koncertech. Jeden z nich se dokonce konal před několika lety právě v brněnském Rondě.

Hollywood Vampires je americká rocková kapela, která se vyznačuje neobyčejným obsazením a úctou k rockovým ikonám minulosti. Skupina byla založena v roce 2015 a jejími členy jsou herec Johnny Depp, zpěvák Alice Cooper a kytarista Joe Perry, který je známý také jako člen skupiny Aerosmith. Toto tříčlenné seskupení představuje neuvěřitelné množství talentu, charisma a rockového umění.

Název kapely, Hollywood Vampires, je inspirován stejnojmennou skupinou, která se scházela v 70. letech v legendárním hollywoodském Rainbow Bar and Grill. Původní Hollywood Vampires zahrnovali rockové hvězdy jako John Lennon, Keith Moon, Harry Nilsson, Mickey Dolenz a další. Nová verze kapely byla vytvořena s cílem uctít památku těchto ikon, které zemřely předčasně. Skupina se zaměřuje na interpretaci a reinterpretaci jejich největších hitů, aby udržela jejich dědictví a hudbu naživu.

Repertoár Hollywood Vampires zahrnuje nejen písně z minulosti, ale také vlastní tvorbu. Skupina vydala dvě studiová alba. Jejich debutové album, které vyšlo v roce 2015, obsahovalo úpravy klasických rockových písní a také několik originálních skladeb. Na druhém albu s názvem "Rise" z roku 2019 se kapela zaměřila především na vlastní tvorbu s novými písněmi, které nesou rockovou energii a rebelství.

Koncerty Hollywood Vampires jsou známé svou energií a vystoupením plným vášně. V kombinaci s charismatickým vedením Alice Coopera, virtuózními kytarovými sóly Joe Perryho a hereckým šarmem Johnnyho Deppa, se jejich živá vystoupení stávají nezapomenutelným zážitkem pro fanoušky. Skupina si také přizvala další významné hosty, jako například Paula McCartneyho, Davea Grohla, Slasha a mnoho dalších, kteří se připojili k nim na koncertech nebo ve studiu.

Témata: Johnny Depp