Harry a Meghan očima Američanů: Princ dává staršímu bratrovi na frak!

Meghan Markle a princ Harry

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. července 2023 20:02

Britská královská rodina se v posledních měsících mohla na vlastní kůži přesvědčit, jak vrtkavá je popularita u veřejnosti. Princ Harry a vévodkyně Meghan si po vydání knihy Náhradník nevedli příliš dobře, nyní je ale britský zástupce královské rodiny překvapivě populárnější, než jeho bratr William.

Podle serveru Newsweek je princ Harry nyní v Americe populárnější než princ William, sedm měsíců poté, co jeho monografie zapříčinila propad v oblíbenosti u veřejnosti.

Vévodu ze Sussexu si během druhého čtvrtletí roku 2023 oblíbilo 48 procent lidí, naopak v lásce ho nemá 24 procent, vyplývá z údajů shromážděných YouGov. Princ William se za stejné tříměsíční období líbil 43 procentům veřejnosti, znelíbil se naopak 21 procentům.

Lépe než její manžel je na tom i vévodkyně Kate Middletonová, kterou má v oblibě 46 procent lidí. Nelíbí se naopak pouze 11 procentům.

Server připomíná, že údaje byly nashromážděny mezi 1 500 respondenty od dubna do června, což je odlišná metodika oproti standardním průzkumům, které obvykle trvají několik dní.

Největšího propadu oblíbenosti se členové královské rodiny dočkali po vydání knihy Náhradník, který zasáhl i Kate a Wiliama, ačkoli se zpočátku zdálo, že největší dopad měl na Harryho a Meghan.

Nový průzkum oblíbenosti je tak alespoň pro Harryho vítanou podporou, zejména po krachu jeho smlouvy se Spotify. Tu Harry a Meghan ukončili v červnu, načež se v ohrožení ocitlo i partnerství s Netflixem.

Témata: Princ Harry Meghan Markle průzkumy královská rodina (gbr) Princ William Kate Middleton