Harry a Meghan na královský protokol dbát nemusí. Nebudou ho potřebovat!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2023 17:57

Ačkoliv je britský princ Harry královské krve, šance, že s Meghan usednou na trůn, jsou takřka mizivé. I proto si na rozdíl od Williama s Kate mohou dovolit žít mimo Británii.

Po úmrtí britské královny Alžběty II. usednul na trůn její syn, dříve princ, nyní král Karel III. neboli Charles, princ z Walesu, syn královny Alžběty II., narozen v roce 1948. 

Ačkoliv je otcem Harryho a Williama, první jmenovaný nárok na královský trůn coby druhorozený syn příliš nemá. I proto si nemusí s Meghan příliš dělat starosti s královským protokolem a mohl se odstěhovat do Spojených států.

Pře ním je totiž v pořadí hned několik dalších následníků britského trůnu, jmenovitě jeho bratr princ William, vévoda z Cambridge, syn prince Charlese, narozen v roce 1982, poté jeho syn princ George z Cambridge, narozený v roce 2013, následně princezna Charlotte z Cambridge, narozená v roce 2015 a princ Louis, narozený v dubnu 2018.

Až poté by přišel na řadu princ Harry, a po něm jeho děti. A to navíc za předpokladu, že by děti prince Williama neměli své vlastní děti.

Témata: Princ Harry Meghan Markle