Brad Pitt za volantem F1: V rámci VC Británie se natáčel celovečerní film

Brad Pitt 2

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

9. července 2023 21:13

Tento víkend se na britském okruhu Silverstone jela Velká cena Formule 1, kterou opět s přehledem vyhrál Max Verstappen, co ovšem budilo největší rozruch celý víkend byli filmaři ve společnosti herce Brada Pitta a režiséra snímku Jerryho Bruckeihamera.

Britská Grand Prix na okruhu Silverstone je často přezdívána jako „festival F1“ a není se čemu divit. Během těchto tří dnů se na akci sešlo úžasných 480 tisíc fanoušků. 

Příznivci Formule 1, ať už přímo na okruhu nebo prostřednictvím televizních obrazovek, se mohli tentokrát těšit na ještě větší vzrušení než jen na fascinující souboje mezi monoposty. Pit lane totiž tentokrát hostila ne deset, ale překvapivých jedenáct garáží - a v té jedenácté sídlil tým, za který jezdil Brad Pitt. 

Formule 1 za ty roky přilákala zpět jak staré fanoušky, tak i ty nové. Hodně tomu dopomohl pořad Drive to Survive z produkce Netlfixu. Teď se královna motorsportu znovu dostala do hledáčku filmařů. Chystá se nový film z prostředí F1 od produkce Applu, který ponese název „Apex". Na produkci se podílí i samotný pilot F1 Lewis Hamilton.

Jak již bylo zmíněno, Silverstone přivítal také "jedenáctý tým" - fiktivní APXGP, který je v čele s Bradem Pittem v roli Sonnyho Hayese a jeho mladšího týmového kolegy Damsona Idrise.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

Garáž vypadala identicky jako všech ostatních týmů v pit lane. Natáčelo ve všech mezerách mezi jednotlivými tréninky, kvalifikacemi a závody všech sérií včetně samotné F1, kde se natáčelo na samotném startovním roštu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN F1 (@espnf1)

Natáčení probíhalo poměrně v tajnosti, média dostala před víkendem manuál, ve kterém se psalo, co se smí a co ne. Monoposty, se kterými se natáčelo na dráze, měli možnost hlavně vidět diváci na tribunách, ti se i stali součástí samotného natáčení. Auto týmu APXGP je speciálně modifikovaný monopost Formule 2, na jehož tvorbě se podílel tým Mercedes.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN F1 (@espnf1)

Brad Pitt se fyzicky připravoval na jihu Francie na okruhu Paul Ricard, v monopostu F2, aby natáčení v autě zvládl, jelikož ve formuli na jezdce působí veliké přetížení a řízení, také není nic jednoduchého. Herec absolvoval téměř 1 000 kilometrů tréninku.

Témata: Brad Pitt