Daniel Radcliffe odmítá roli v novém seriálu „Harry Potter“: „Rozhodně ji nevyhledávám"

Daniel Radcliffe

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

6. července 2023 15:31

Streamovací služba Max se chystá vytvořit nový televizní seriál o Harrym Potterovi, avšak fanoušci neměli počítat s návratem Daniela Radcliffa v hlavní roli. Tato nová adaptace sedmi knižních bestsellerů od JK Rowlingové, které dříve ožily na plátnech jako fenomenální filmová série s Radcliffem (33) v čele, přinese nové herce do rolí, které dříve ztvárnili právě Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint.

V dubnu společnost Warner Bros. Discovery oznámila plány na adaptaci původních knižních románů Harryho Pottera jako streamovanou sérii na Max. Studio nazvalo tento projekt "věrnou adaptací" a uvedlo, že každá sezóna bude pokrývat jednu knihu. Navzdory nedávným kontroverzím se očekává, že Rowlingová zůstane zapojena jako výkonná producentka.

„Jsme potěšeni, že můžeme divákům poskytnout příležitost objevit Bradavice zcela novým způsobem,“ prozradil v úvodním oznámení generální ředitel a předseda představenstva HBO a Max Casey Bloys.

„Harry Potter je kulturní fenomén a je jasné, že po kouzelnickém světě existuje taková trvalá láska a žízeň. Ve spolupráci s Warner Bros. Television a JK Rowlingovou se tato nová série Max Original ponoří hluboko do každé z ikonických knih, které si fanoušci po všechny ty roky stále užívají,“ dodal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wizarding World (@wizardingworld)

Tahle série ovšem bude bez již tradiční trojice Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint v hlavní roli.

V rozhovoru pro ComicBook.com Radcliffe řekl: „Chápu, že se snaží začít od začátku a jsem si jistý, že kdokoli na tom dělá, bude chtít udělat svou vlastní stopu a pravděpodobně nebude chtít vymýšlet, jak někam vrátit starého Harryho.“ 

"Ale samozřejmě jim přeji mnoho štěstí a jsem velmi nadšený, že převzali pochodeň," dodal. 

Témata: Daniel Radcliffe