Zemřela ikonická hongkongská zpěvačka CoCo Lee: Bojovala s dlouhodobou depresí

CoCo Lee (zpěvačka) 3

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

6. července 2023 13:48

Zpěvačka a herečka CoCo Lee (†48), která měla dlouhou kariéru plnou úspěšných alb, filmů a televizních pořadů, spáchala v neděli sebevraždu. Její sestry Carol a Nancy oznámily na sociálních sítích, že trpěla depresí po několik let. Byla hospitalizována, ale z kómatu se jí již nepodařilo probudit z a ve středu zemřela.

Po zpěvaččině smrti napsali její sestry na instagram rozsáhlé vyjádření, kde na Lee zavzpomínaly. Během svých 30 let v showbyznysu CoCo Lee dosáhla úspěchu na různých polích. Stala se nejen úspěšnou skladatelkou, producentkou a herečkou, ale především vynikající zpěvačkou. Její píseň "A Love Before Time" z filmu "Tygr a drak" dokonce získala nominaci na Oscara.

Známá se stala především díky úvodní písni k animovanému filmu Mulan od Disneyho. Navíc sama propůjčila svůj hlas hlavní postavě v mandarínštině. O příčině smrti zpěvačky však nepadlo zatím nikde ani slovo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nancy Si Lin Lee (@nancy_yauyetei)

V posledních letech se Coco Lee potýkala s obtížnou depresí. „S hlubokým zármutkem vám musíme sdělit tu nejsmutnější zprávu. CoCo roky bojovala s depresemi, které se v posledních měsících výrazně zhoršily. CoCo však vyhledala odbornou pomoc as depresemi bojovala. Její démoni však nakonec zvítězili. 2. července se pokusila o sebevraždu a následně byla převezena do nemocnice. I přes snahu lékařů, kteří se snažili ji probrat z kómatu, však 5. července zemřela,“ uvedly její sestry v prohlášení na instagramu. 

Podle zpráv BBC se před třemi lety situace Coco Lee zhoršila kvůli rozchodu s Brucem Rockowitzem, bývalým generálním ředitelem významného hongkongského dodavatelského gigantu Li & Fung. Koncem roku 2022 Lee na sociálních sítích uvedla, že se potýká s problémy a tento rok pro ni byl opravdu jeden z nejtěžších. 

Témata: CoCo Lee (zpěvačka)