Russell Crowe v Česku. Věděli jste, že slavný herec má i svou kapelu?

Crowe, Russel 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. června 2023 14:49

Russell Crowe je herec s neuvěřitelným talentem a mnoha tvářemi. Narodil se 7. dubna 1964 v Wellingtonu a je jedním z nejuznávanějších a nejoblíbenějších herců současnosti. Jeho kariéra zahrnuje širokou škálu filmových žánrů a přinesla mu nesčetné ocenění a uznání.

Crowe začal svou hereckou dráhu již v mládí. První významnější roli si zahrál v australském televizním seriálu "Spyforce" v roce 1971. Poté se postupně prosazoval ve filmovém průmyslu, a to jak v Austrálii, tak i v Hollywoodu.

Mezinárodního uznání se mu dostalo v roce 2000, kdy ztvárnil hlavní roli v epickém historickém dramatu "Gladiátor". Jeho výkon jako římský generál Maximus mu vynesl Oscara za nejlepšího herce a stal se jedním z nejikoničtějších charakterů v jeho filmografii.

Crowe si také vydobyl reputaci vynikajícího dramatického herce prostřednictvím rolí ve filmech, jako je "Čistá duše" (2001), za který obdržel další nominaci na Oscara, a "Master and Commander: Odvrácená strana světa" (2003), za který byl opět nominován na Oscara.

Nicméně, Crowe není pouze dramatickým hercem. Prokázal svou schopnost zahrát různorodé role v akčních filmech ("Robin Hood", "Muž z oceli"), romantických dramatech ("Dobrý ročník", "Cesta naděje") a dokonce i v komediálních snímcích.

Mimo svou hereckou kariéru je Crowe také hudebníkem. Je frontmanem rockové kapely Thirty Odd Foot of Grunts a vydal několik sólových hudebních alb. Jeho hlasové schopnosti uplatnil také ve filmech, například ve snímku "Les Misérables" (2012), kde ztvárnil roli Javerta.

Témata: Russell Crowe