Kevin Spacey stanul před soudem! Po přečtení obžaloby byl přerušen!

Kevin Spacey 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. června 2023 19:11

Dnes dopoledne začal v Londýně soudní proces s americkým hercem Kevinem Spaceym, který čelí obvinění z sexuálního napadení a obtěžování. Spacey, držitel dvou Oscarů, dorazil k budově soudu kolem osmé hodiny doprovázen svými právníky.

Samotné přelíčení začalo před polednem procesními záležitostmi. Po zhruba třech hodinách bylo jednání přerušeno a bude pokračovat v pátek, informovala stanice Sky News. Herec odmítá veškerá obvinění a očekává se, že proces potrvá přibližně měsíc.

Spacey krátce pozdravil přítomné novináře po svém příjezdu gestem ruky, ale s nimi se nezastavoval k rozhovoru. Po ukončení přelíčení opustil soudní budovu také bez komentáře. U soudu potvrdil svou identitu a informaci, že žije v londýnské čtvrti Waterloo, stejně jako ve Spojených státech, kde také pobývá jeho rodina a pes.

Podle obžaloby Spacey v období mezi lety 2001 až 2013 spáchal 12 sexuálních trestných činů vůči čtyřem mužům. Soudní proces s 63letým Spaceym, který se týká obvinění z trestných činů spáchaných v době jeho pobytu ve Velké Británii, se očekává trvání přibližně čtyř týdnů. V letech 2004 až 2013 zastával Spacey pozici uměleckého ředitele londýnského divadla Old Vic.

Po vypuknutí skandálu v roce 2017, kdy ho více než 20 mužů obvinilo z sexuálního obtěžování a napadení, prakticky zastavila Spaceyho filmová a divadelní kariéra. Tato událost nastala v rámci hnutí MeToo, které bojuje proti sexuálnímu obtěžování. Herec, který získal Oscara za své role ve filmech "Americká krása" a "Obvyklí podezřelí", byl kvůli skandálu také vyřazen z hlavní role v seriálu "Dům z karet". V roce 2020 soud v New Yorku zamítl žalobu na Spaceyho, která ho obvinila z údajného obtěžování.

Témata: Kevin Spacey