Princ William prozradil: Co provede vlastním dětem?

Princ William a jeho žena Kate s dětmi. (autor: Matt Porteous) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. června 2023 15:25

William ve svém prvním rozhovoru v roli prince z Walesu odhaluje svou touhu skoncovat se svízelnou situací skrytého bezdomovectví a vypráví, jak „vystaví“ George, Charlotte a Louis tomuto problému, stejně jako to udělala Diana. Řekl to v rozhovoru s listem The Sunday Times.

Zmínil také plán velkého projektu financovaného nadací, kterou řídí s manželkou Kate. Zaměří se na boj s bezdomovectvím. Hlavním cílem tohoto ambiciózního projektu je zajistit důstojné životní podmínky pro lidi po celé zemi, kteří potřebují pomocnou ruku. Jedním z opatření, která zvažuje, je pravděpodobně výstavba sociálního bydlení na svých vlastních pozemcích, což by sloužilo jako experimentální přístup k řešení bezdomovectví.

Princ William, který v minulém týdnu oslavil své 41. narozeniny, se dlouhodobě angažuje ve prospěch charitativních organizací, které usilují o vymýcení problému bezdomovectví. Tato témata zvláště přitahovala jeho matku, princeznu Dianu. V roce 1993 přivedla princezna Diana své syny Williama i Harryho do azylového domu, aby se seznámili s těmi, kdo přišli o střechu nad hlavou. 

Následník britského trůnu by v tomto ohledu chtěl jít ve stopách své matky a hovořit o bezdomovcích také se svými dětmi. "Když jsem dnes ráno odjížděl z domu, tak jsem si říkal, kdy bude nejlepší doba vzít George, Charlottu nebo Louise do nějaké organizace, která se zaměřuje na bezdomovce. Myslím, že když to dokážu skloubit s jejich výukou, tak je tomu určitě vystavím," sdělil.

"Až budou vyrůstat, tak si budou uvědomovat, že někteří z nás mají velké štěstí, někteří potřebují trochu pomoci a že někteří z nás musejí dělat trochu víc, aby pomohli ostatním zlepšit život," podtrhl.

Témata: Princ William Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) princezna Charlotte Elisabeth Diana princ Louis z Cambridge (Louis Arthur Charles)