Vévodkyně Sarah z Yorku: Operace kvůli RAKOVINĚ!

Sarah (vévodkyně z Yorku) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. června 2023 9:19

Bývalé manželce britského prince Andrewa Sarah Fergusonové byla diagnostikovaná rakovina prsu. Podstoupila úspěšnou operaci poté, co bylo onemocnění objeveno při pravidelném mamografickém vyšetření. Třiašedesátiletá vévodkyně z Yorku se v současnosti zotavuje, jak uvedl její mluvčí pro deník The Daily Telegraph.

"Bylo jí doporučeno, že musí podstoupit operaci, která byla úspěšná," řekl mluvčí. "Vévodkyně dostává tu nejlepší lékařskou péči a její lékaři jí řekli, že prognóza je dobrá," dodal.

Mluvčí také sdělil, že se jí "dostává nejlepší lékařské péče a... nyní se zotavuje se svou rodinou."

Proceduru podstoupila začátkem tohoto týdne v nemocnici krále Edwarda VII., na soukromé klinice v centru Londýna, kde se dříve léčila zesnulá královna Alžběta II. a další členové královské rodiny, uvedl server BBC.

Vévodkyně se prý tento víkend vrátila domů do Windsoru, kde se nyní zotavuje.

Před podstoupením screeningového vyšetření nevykazovala Sarah Fergusonová žádné příznaky onemocnění. Ve svém prohlášení zdůraznila důležitost pravidelného screeningu a věří, že její vlastní zkušenost podtrhuje význam tohoto preventivního vyšetření každé ženy.

Druhorozený syn někdejší britské královny Alžběty II. si Fergusonovou přezdívanou Fergie vzal v červenci 1986. Oba ale dávali přednost jinému způsobu života a od března 1992 žili odděleně. Jejich rozvod v květnu 1996 patří k dlouhé řadě mediálně podrobně rozebíraných manželských neúspěchů a afér britské královské rodiny. V srpnu 1988 se páru narodila první dcera Beatrice, druhá dcera přišla na svět v březnu 1990 a dostala jméno Eugenie. Princ Andrew udržuje se Sarah přátelský vztah.

Témata: Sarah (vévodkyně z Yorku) královská rodina (gbr)