Robin Wrightová ve Varech: Pro festivalou cenu si přijede Jenny z Forresta Gumpa!

Robin Wrightová 2

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. června 2023 14:04

Další oznámenou hvězdou letošního ročníku karlovarského filmového festivalu je oceňovaná americká herečka, režisérka a filantropka Robin Wrightová. Filmová přehlídka v lázeňském městě začíná už příští týden, uskuteční se ve dnech 30. června až 8. července.

O účasti Wrightové informovali organizátoři festivalu na webu s tím, že na závěrečném ceremoniálu 57. ročníku si převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Americkou herečku proslavily především dvě role, konkrétně Jenny v oscarovém filmu Forrest Gump, kde zazářila po boku Toma Hankse, a také Claire Underwoodová v ceněném seriálu Dům z karet z prostředí americké politiky, kde hrála manželku postavy Kevina Spaceyho.

Na festivalu se na počest Wrightové, která se angažuje také v charitě, přičemž působila například jako mluvčí organizace usilující o nastolení míru v Kongu, bude promítat její oblíbený film Princezna nevěsta. Podle pořadatelů jde dnes již o kultovní klasiku.

Organizátoři už v předchozích týdnech představily další tři hvězdy světové kinematografie, které se chystají do Karlových Varů. Cenu prezidenta obdrží také skotský herec Ewan McGregor a jeho švédská kolegyně Alicia Vikanderová, kteří byli odhaleni před týdnem.

Už v květnu byla potvrzena účast Russella Crowea, legendárního Gladiátora. Na festivalu bude v jeho úvodních dnech, se svou kapelou Indoor Garden Party totiž vystoupí na zahajovacím koncertu. Zároveň obdrží Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Témata: Robin Wrightová Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)