Harry čelil u soudu otázkám: Co řekl o hackování telefonů a jak by přijal porážku?

Princ Harry 3

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. června 2023 15:25

Princ Harry, který už přes dva roky není pracujícím členem britské královské rodiny, druhým dnem vypovídá u londýnského soudu ve sporu s vydavatelem deníku Daily Mirror. Mladší syn krále Karla III. ve středu odpovídal na dotazy.

Harry byl mimo jiné dotázán, zdali by byl zklamaný, kdyby soud rozhodl v jeho neprospěch. Podle Sky News odpověděl, že by cítil nespravedlnost. "Věřím, že hackování telefonů probíhalo v průmyslovém měřítku alespoň ve třech denících. Není o tom pochyb," pokračoval syn nedávno korunovaného panovníka.

"Kdyby padlo rozhodnutí proti mě a dalším lidem, zvlášť když Mirror Group přiznala hackování, cítil bych nespravedlnost," podotkl vévoda ze Sussexu. "Nikdo nechce být hackován," dodal v odpovědi na jednu z otázek.

BBC píše, že většinu středečního slyšení odpovídal princ na otázky o konkrétních článcích, o nichž tvrdí, že informace k nim byly získány nelegálně. Jde například o texty o jeho vztahu s expřítelkyní Chelsy Davyovou mezi lety 2004 až 2010.

Harry se domnívá, že zhruba 140 článků mezi lety 1996 až 2010 obsahovalo informace získané nelegálními metodami. Třiatřicet z nich slouží jako důkazní materiál u soudu. Spor s vydavatelem společně s ním vedou další tři známé osobnosti. Harry je prvním členem královské rodiny po 132 letech, který vypovídá u soudu.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr) soudy Velká Británie