Půjčené džíny i menstruační bolesti. Nejšílenější výmluvy celebrit

Winona Ryder 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2023 20:16

Každý z nás se někdy ve svém životě vymlouval. Zkoušejí to i celebrity, když jsou přistiženy při něčem hodně nekalém. Server listu The Guardian zveřejnil seznam nejbizarnějších hlášek.

Pod vlivem kvůli menstruaci

Po této výmluvě sáhla například herečka Nicole Richiová v roce 2006 poté, co ji zastavila dopravní policie, protože jela v protisměru po dálnici v Los Angeles. Tehdy prohlásila, že si vzala analgetikum a zkombinovala ho s marihuanou, aby ulevila svým menstruačním bolestem. Další nepříznivý vedlejší účinek trávy objevil americký rapper Method Man, který kouřil tolik marjánky, až zapomněl čtyři roky platit daně.

Alkoholismus je choroba

Představa, že konzumace alkoholu udělá z člověka rasistu, může leckomu připadat za vlasy přitažená. Ale přesně to se stalo herci Melu Gibsonovi. Poté, co byl v roce 2006 zadržen za řízení v opilosti, vysvětloval velmi rozhodně, že "choroba jménem alkoholismus" byla příčinou všech jeho šílených antisemitských řečí ("židi můžou za všechny války na světě"), které ze sebe "v přechodném pominutí smyslů vychrlil".

Kradla jsem kvůli roli

Mnohem větší ostuda, než to, že byla v roce 2001 přistižena, jak odnáší z obchodu šaty bez placení, byla výmluva, s níž herečka Wynona Ryderová vyrukovala. "V jednu chvíli nám tvrdila, že se snažila vžít do role kleptomanky," vypověděl zasahující policista před soudem, kde se zpovídala z krádeže oblečení za tisíce dolarů z obchodu v Los Angeles. "Chtěla vědět, jaké to je, krást v obchodě."

Mám oblečení někoho jiného

Soud nařídil, abyste chodili pravidelně na odběr moči, aby se zjistilo, zda neberete drogy. Jednoho dne přijdete odevzdat vzorek - a policista si všimne, že jste si donesli dutý umělý penis připojený k lahvičce zaručeně čisté moči. A vy okamžitě víte, co se stalo - museli jste si obléknout slipy někoho jiného! Někoho, kdo si koupil zařízení zvané "Whizzinator", kterým se dá obejít test na drogy.

Přesně s tímto argumentem vyrukoval herec Tom Sizemore v roce 2005 před soudem, ale neuspěl. Sizemore - který od té doby skutečně dal drogám vale - posléze připustil, že se skutečně snažil podvádět s pomocí Whizzinatoru. A spoléhal na to, že si toho znuděný policista nevšimne. "Nikomu se nechce koukat na tři sta penisů denně močících do šampusky," napsal ve svých pamětech.

V porovnání s tím se tvrzení Lindsay Lohanové z roku 2010, že si asi "půjčila džíny od asistentky/kamarádky" - když se snažila vysvětlit, proč se na nich našel kokain - jeví jako dost slabý čajíček.

Témata: Winona Ryder celebrity