Proslavila jí hudba i televize. Legendární Suzi Quatro dnes slaví narozeniny!

Suzi Quatro

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2023 14:34

Suzi Quatro je fenomenální rocková zpěvačka, skladatelka, basistka a herečka, která se stala jednou z nejvýznamnějších ženských ikon rockové hudby. Narodila se 3. června 1950 v americkém městě Detroit v Michiganu a její rodné jméno je Susan Kay Quatrocchio.

Suzi Quatro začala svou hudební kariéru již v mladém věku, když v roce 1964 založila skupinu The Pleasure Seekers se svými sestrami. V roce 1971 se přestěhovala do Anglie a rychle získala popularitu díky svému charismatickému vystupování a energickému stylu.

Její skladba "Can the Can" se stala mezinárodním hitem a umístila se na prvním místě hitparád ve Spojeném království. Dalšími úspěšnými singly byly například "48 Crash", "Devil Gate Drive" a "Stumblin' In" (duet s Chrisem Normanem).

Suzi Quatro je známá svým výrazným vystupováním a rebelantským stylem. Byla průkopnicí v oblasti ženského rocku a ovlivnila mnoho dalších umělkyň, jako například Joan Jett nebo The Runaways. Její hudební styl kombinuje prvky rocku, glam rocku a popu, a její energické basové hraní je charakteristické pro její písně.

Kromě hudby se Suzi Quatro také věnovala herectví. Získala populárnost díky roli Leather Tuscadero v televizním seriálu "Happy Days". Poté se objevila v různých televizních a divadelních produkcích, včetně muzikálu "Annie Get Your Gun" na West Endu.

Zajímavostí o Suzi Quatro je, že byla jednou z prvních žen, která hrála na elektrický basový nástroj a stala se inspirací pro mnoho žen, které se rozhodly věnovat se hudbě. Je také obdivována pro svou silnou a charismatickou osobnost na jevišti.

Navzdory dlouhé a úspěšné kariéře zůstává Suzi Quatro aktivní a vystupuje na koncertech po celém světě. V roce 2019 vydala nové album nazvané "No Control", které představuje, že její vášeň a energie pro hudbu nehasnou.

Suzi Quatro je ikonou rockové hudby a symbolizuje sílu, odvahu a nezávislost. Její přínos ženskému rocku je neocenitelný a její hudba stále inspiruje další generace umělkyň. Její životní příběh je důkazem toho, že se odvaha a houževnatost mohou přeměnit na mimořádné úspěchy v jakémkoli odvětví.

Témata: Suzi Quatro